Δήλωση υποψηφιότητας του ιατρού Νίκου Ιωακειμίδη

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Τέσσερα χρόνια σας κοιτάζω στα μάτια, ζω μέσα στη κοινωνία της πόλης μας, συζητώ και ενημερώνομαι, προσφέρω ως γιατρός στο Νοσοκομείο Φλώρινας και συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη δική σας εντολή με ρεαλιστικές προτάσεις, παρεμβάσεις και τοποθετήσεις που δυστυχώς δεν εισακούστηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή. Τίμησα την ψήφο σας και μακριά από μένα οι συμβιβασμοί και οι κάθε είδους συναλλαγές.

Τέσσερα χρόνια πέρασαν, τέσσερα χρόνια αδράνειας, χαλαρών και ανύπαρκτων διεκδικήσεων, αδιαφάνειας στη διαχείριση της καθημερινότητας και έλλειψης οράματος από τη δημοτική αρχή. Τέσσερα χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες, κλειστά χαρτιά, μακριά από το δημότη, χωρίς συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης, χωρίς ενημέρωσή του για σημαντικά θέματα της πόλης.

Τέσσερα χρόνια πολιτικής ανακρίβειας, προχειρότητας και αναπάντητων ερωτημάτων στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Είναι καταγεγραμμένοι οι ισχυρισμοί της δημοτικής αρχής, ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, όπως το θέμα της υγείας και της αναθεώρησης του υγειονομικού χάρτη, ότι φταίει η πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη διάρκειά της άλλοι Δήμοι σχεδίασαν, μελέτησαν και προγραμμάτισαν, ότι φταίει η κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ενώ εκτελεί έργα με μελέτες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ότι φταίει η γραφειοκρατία. Βεβαίως το έργο της τηλεθέρμανσης το ακύρωσε χωρίς καμία διεκδίκηση ή εναλλακτικές λύσεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού είναι η κοντινότερη στον πολίτη και οφείλει να αφουγκράζεται τις ανάγκες των δημοτών, να τις καταγράφει και να εισηγείται προς την κεντρική εξουσία ακόμα και αν κάποια θέματα δεν αποτελούν ευθεία αρμοδιότητά της.

Τι να περιμένουμε λοιπόν περισσότερο από αυτά που δεν έγιναν. Ως εδώ με τους πειραματισμούς και τις αοριστίες της δημοτικής αρχής που προσπαθεί πλέον σε ένα μήνα να κάνει όσα δεν έκανε σε μια τετραετία.

Ακούγονται μεγαλεπήβολα σχέδια από ανθρώπους που δε ζουν στη Φλώρινα και αγνοούν τη λειτουργία και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου. Αναμφισβήτητα, χρειάζονται νέοι με τεχνοκρατικές αντιλήψεις χωρίς όμως ουτοπίες και εντυπωσιασμούς.

Στις παρούσες συνθήκες η μοναδική επιλογή συμμετοχής μου, αλλά κυρίως  το βέλτιστο για τη Φλώρινα, είναι ένας συνδυασμός που διαθέτει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, γνώση, τεχνοκρατική αντίληψη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, ρεαλιστικούς εφαρμόσιμους στόχους και όραμα για τη νέα σημαντική πενταετία. Αυτός ο συνδυασμός είναι η «Αναπτυξιακή Πορεία» του Γιάννη Βοσκόπουλου.

Δε θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος για το καλό της Φλώρινας γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία με χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Σπ. Ιωακειμίδης MD, MSc

Ιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φλώρινας