ΔΕΕΠ Φλώρινας: «86ης ΔΕΘ» τι έδωσε ο πρωθυπουργός!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις προηγούμενες εβδομάδες εργάστηκε συστηματικά αξιολογώντας όλα τα δεδομένα έχοντας μια σαφή και ακριβή εικόνα της οικονομίας αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με το οικονομικό επιτελείο πριν την σύνταξη των ανακοινώσεων της Δ.Ε.Θ είχαν μία λεπτομερή εικόνα για τις δυνατότητες της σημερινής οικονομίας.

-Οι εβδομάδες που πέρασαν ήταν κρίσιμες, η κυβέρνηση οικοδόμησε το «πάζλ» των μέτρων στήριξης προς τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τις οποίες και εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός το βράδυ του Σάββατου 10 Σεπτεμβρίου, στην 86η ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

-Κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν με βεβαιότητα  ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη είναι σύμφωνα με τα επιτρεπτά των εξελίξεων και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό κόστος και τον πληθωρισμό.

-Από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του τετραετούς σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, εξήγγειλε  μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια,  ανακοίνωσε ένα «πλέγμα» δράσεων άμεσης εφαρμογής, με οκτώ μέτρα στήριξης μέχρι το τέλος του 2022 και 12 αλλαγές μέχρι το τέλος του 2023, επίσης ένα σχέδιο έξι σημείων για τη στέγη των νέων, συγκεκριμένα:

-Ενίσχυση 250 ευρώ για χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια ανέργους

-Στήριξη στους φοιτητές (1.500 ευρώ για όλους τους δικαιούχους φοιτητές και 2.000 για φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν)

-Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ

-Έκτακτη επιδότηση στους αγρότες ύψους 60 εκατ. ευρώ (60 εκατομμύρια ευρώ για το αυξημένο κόστος λιπασμάτων και 89 εκατομμύρια ευρώ για τις αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές)

-Κίνητρα για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας (Όσες επιχειρήσεις μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους, θα απαλλάσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζομένων. Μικρές επιχειρήσεις και επιτηδευματίες δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος για έτη που θα αυξάνουν τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

-Καταργείται για όλους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης

-Έμπρακτη αναγνώριση στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων:
Διευθετείται: Η μισθολογική εξέλιξη Εθελοντών Μακράς Διάρκειας και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, Η επέκταση της Μάχισης 5ετίας, η νυχτερινή αποζημίωση. Παραλληλα, θεσπίζεται αμοιβή στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων σε αποστολή.

-Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» αυξάνονται κατά 200.000

Ευαγγέλου Νίκος

Πρόεδρος ΔΕΕΠ Φλώρινας