Δημοτική Παράταξη “Ενότητα Συνεργασία”: «Υβριστική συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας» 

Στη συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Αυγούστου με θέμα: «Διάθεση δασικών προϊόντων σε ΔΑΣΕ λόγω έκτακτης κάρπωσης για αντιπυρική προστασία» παρουσιάστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης μας κ. Ιωακειμίδη Νικόλαο εναλλακτική εισήγηση και πρόταση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωακειμίδης εισηγήθηκε και πρότεινε η ξυλεία του Λόφου του Αγίου Παντελεήμονα να διατεθεί ενόψει του χειμώνα αντί σε ΔΑΣΕ(δασικοί συνεταιρισμοί κοπής και πώλησης καυσόξυλων), στους οποίους έχυν ήδη ανατεθεί επαρκή τμήματα των δημοτικών δασών δωρεάν,  σε άπορες οικογένειες προκειμένου να μειώσουν τα οικογενειακά έξοδα και να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης, για τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας, πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.ΑΦ. και πρώην αντιδήμαρχο κ. Θεοφανίδη Δημήτριο, προφανώς δεν αρκούσε απλά και μόνο η κατάθεση της διαφωνίας του. Εκφράστηκε με ακατανόμαστο και βαρύτατο χαρακτηρισμό εναντίον όλων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας που στήριξαν την πρόταση Ιωακειμίδη. Συμπολίτες μας που παρακολουθούσαν διαδικτυακά τη συνεδρίαση και άλλοι που παρακολούθησαν το δελτίο ειδήσεων Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού έμειναν έκπληκτοι.

Η παράταξη μας δεν αποχώρησε από τη συνεδρίαση γιατί η συγγνώμη του κ. Θεοφανίδη ως ένδειξη μεταμέλειας έγινε δεκτή. Μακάρι η συγγνώμη αυτή να αποτελέσει ταυτόχρονα και απόφαση αλλαγής επαναλαμβανόμενης προκλητικής συμπεριφοράς στο μέλλον γιατί η παράταξη μας δεν θα ανεχτεί άλλα περιστατικά λεκτικής βίας. Για τα δημόσια πρόσωπα η εγκράτεια και η αυτοσυγκράτηση συνιστούν στάση ζωής η οποία διαπιστώνεται στην πράξη και όχι μόνο στα ωραία λόγια και στα δουλεμένα προφίλ.

Από το Γραφείο Τύπου