Εδαφικά Σχέδια Απολιγνιτοποίησης –Ασυναρτησία Σχεδιασμού και Αοριστίες!

Ενημέρωση για τα Εδαφικά σχέδια από την Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ ( τον Συντονιστή κ. Μουσουρούλη), του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση 1-3-21:

-Διαβούλευση προσχηματική ,αφού  δεν συμπεριλαμβάνουν  ούτε μία από τις 15     Προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Παραμένουν οι δύο ταχύτητες στην Π.Δ. Μακεδονίας για τις Π.Ε. Κοζάνης-Φλώρινας και Γρεβενών- Καστοριάς.

-Εδαφικά σχέδια χωρίς να ονοματίζονται τα μεγάλα έργα και οι απαραίτητες υποδομές και χωρίς συγκεκριμένο μεταβατικό σχέδιο (ρήτρα απολιγνιτοποίησης ),άμεσα μέτρα ενώ Α.Η.Σταθμοί έκλεισαν και κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο.  Και Χωροταξικό σε εκκρεμότητα, και όπως όλα δείχνουν, με σοβαρές ελλείψεις και σκόπιμη αοριστία για το κρίσιμο θέμα της Απολιγνιτοποίησης.

-Για τα θέματα χρήσεων γης των απαλλοτριωμένων εκτάσεων ο σχεδιασμός σαφής, δίδονται ως λευκή επιταγή πρός εξόφληση  από τη ΔΕΗ .Παραγνωρίζοντας ότι  απαλλοτριώθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό και χρήση.

-Και το κυριότερο ,η  επιμονή στην αδικαιολόγητη επίσπευση της Απολιγνιτοποίησης, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα ,και η πλήρης  αδυναμία  να υλοποιηθεί έγκαιρα οποιοσδήποτε σχεδιασμός!

Στα δύο πρώτα  video (Γ. Ζεμπιλιάδου, Γ. Στρατάκης ), περιλαμβάνονται ερωτήσεις προς τον Συντονιστή .Στο 3ο οι απαντήσεις του .Στο 4ο η  τοποθέτηση της κ. Ζεμπιλιάδου επί της ενημέρωσης.

1.https://youtu.be/f7q0yn74hIM

2.https://youtu.be/ogY1QgNqlSc

3.https://youtu.be/DRLUlHvUx08

3.https://youtu.be/2njONwlIkNE