Εθιμοτυπικές συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας με το ΕΒΕ και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας επισκέφθηκαν την Τρίτη 08/02/2022 το Επιμελητήριο Φλώρινας, όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΕΒΕ στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανεύρεση κοινών τόπων με την κοινωνία και τους φορείς της.

Στη συζήτηση ο Πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ Φλώρινας ανέλυσαν την υφιστάμενη κατάσταση των επιχειρήσεων στον Νομό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα, τις αναγκαίες ενισχύσεις λόγω κορονοϊού, την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης λόγω καιρικών συνθηκών, σεισμού και απολιγνιτοποίησης, το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, των ΒΙΠΕ και του μεταποιητικού κλάδου, αλλά και τις προτάσεις τους για τους οδικούς – σιδηροδρομικούς άξονες που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης των μέχρι τώρα κατατεθειμένων προτάσεων του, η εφαρμογή της ρήτρας απολιγνιτοποίησης που θα δώσει ενισχύσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους της περιοχής. Σημειώθηκε η αβλεψία της κυβέρνησης να στηρίξει την περιοχή, αφού μέχρι και στον νέο αναπτυξιακό νόμο δεν προβλέπεται ουσιαστική στήριξη με τα ποσοστά να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις μη-λιγνιτικές περιοχές, αλλά και γενικότερα να στοχεύουν στην επιδότηση των μεγάλων «παικτών» αφήνοντας έξω την τοπική κοινωνία. Παρατηρήθηκε ότι οι σιδηροδρομικές συνδέσεις με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία που είχε εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του  -με την καθοριστική συμβολή της Βουλευτή Π. Πέρκα- έχουν μείνει δίχως υλοποίηση λόγω ιδεοληψίας της ΝΔ και μαζί με την άμεση κατασκευή του κάθετου άξονα αποτελούν κινήσεις πρώτης προτεραιότητας. Τέλος, σημειώθηκε πως η κυβέρνηση αδυνατεί και επιλέγει να μην στηρίζει τους πολίτες, αφού δεν αποδέχεται τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€, δεν προχωρά σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά για την αποκλιμάκωση των τιμολογίων του ρεύματος και δεν μειώνει τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα. Ειδικότερα για την περιοχή μας, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου και παρατεταμένου χειμώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας και η Βουλευτής του διεκδικούν περαιτέρω μέτρα και ενισχύσεις για την θέρμανση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για κοινές διεκδικήσεις για τα ζητήματα της περιοχής και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την επικοινωνία και την αγαστή συνεργασία για το συμφέρον της ΠΕ Φλώρινας και των πολιτών της.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας συνέχισε τις επισκέψεις της στους θεσμικούς φορείς της ΠΕ Φλώρινας, συναντώντας το ίδιο απόγευμα τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Σε ένα εξίσου πολύ καλό κλίμα, ο Πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΕΚ ανέλυσαν την επίθεση που δέχονται τα συνδικάτα και η εργατική τάξη μετά από τα πρόσφατα αντεργατικά νομοθετήματα, την συνεχή φτωχοποίηση και τον κίνδυνο ερήμωσης της περιοχής λόγω απολιγνιτοποίησης. Συζητήθηκαν ενδελεχώς τα ζητήματα της υψηλότατης ανεργίας που επικρατεί στην περιοχή, τα εργοδοτικά προγράμματα που προσφέρονται μέσω ΟΑΕΔ και η παροδικότητά τους, η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που θα παρέχουν ασφάλεια και μέλλον στους εργαζομένους και η τρομερή ακρίβεια στην αγορά με την ενεργειακή κρίση να καλπάζει.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η διοίκηση του ΕΚ συμφώνησαν πως πλέον αποτελεί αναγκαιότητα η ένωση δυνάμεων από όλους τους φορείς του τόπου, ώστε να διεκδικηθούν οι προτεραιότητες που θα ωφελήσουν τους πολλούς και διαβεβαίωσαν πως θα παραμείνουν σε επικοινωνία και συνεργασία για αυτό τον σκοπό.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡ