Εκδήλωση στη μνήμη της Ισμήνης Σπυριδωνίδου από την Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ

Τούτες τις μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο της αγαπημένης μας συντρόφισσας Ισμήνης Σπυριδωνίδου. Η Ισμήνη ήταν παιδί στελεχών του ΚΚΕ και μαχητών του Δ.Σ.Ε. Γεννημένη στο Θρυλόριο Κομοτηνής το 1947, βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στην πολιτική προσφυγιά. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, Γιώργο Σπυριδωνίδη, καθώς ο αγώνας για μια ελεύθερη Ελλάδα τον οδήγησε στο βουνό όπου και σκοτώθηκε το 1948. Στην πολιτική προσφυγιά η μητέρα της Θεοπίστη γνωρίστηκε με τον σύντροφο Λάζαρο Σπυρόπουλο, στέλεχος του ΚΚΕ και συγγραφέα του βιβλίου «Τετράδια Φυλακής». Μετά από 25 χρόνια στη Ρουμανία η Ισμήνη εγκαταστάθηκε στο Δ. Βερολίνο.

Παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής της πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού, δίπλα στο ΚΚΕ. Γνωρίζοντας τις ανάγκες του Κόμματος, δώρισε στο ΚΚΕ το μόνο περιουσιακό της στοιχείο, το σπίτι της στην Φλώρινα, όπου από το 2019 στεγάζονται τα γραφεία της Τ.Ε Φλώρινας.

Η Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ για να τιμήσει την μνήμη της σ. Ισμήνης καλεί μέλη, φίλους και γνωστούς την Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024, στις 11.30πμ στο καφέ ουζερί Παραλία (πίσω από τα Δικαστήρια).