Εξωραϊσμός του αύλειου χώρου του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

Εξωραϊσμός του αύλειου χώρου του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας με την καθοριστική συμμετοχή 25 μαθητών και μαθητριών του Β2 τμήματος της Β’ τάξης Γυμνασίου και την επίβλεψη των υπευθύνων καθηγητών κ.κ. Α. Δαμπάλη, Σ. Κανδυλάρη, Η. Κεραμιτσή, Ι. Κωτσόπουλου και Μ. Φίσκα.

Οι μαθητές και μαθήτριες με την βοήθεια και την συμμετοχή εθελοντριών του Γραφείου Εθελοντισμού και υλικά που παρείχε ο Δήμος Φλώρινας άλλαξαν θεαματικά την εικόνα της αυλής της σχολικής μονάδας.

Έβαψαν όλα τα παγκάκια της αυλής και τμήμα του εσωτερικού τοίχου της και στη συνέχεια έφτιαξαν τις δικές τους γλάστρες από μεταχειρισμένα ελαστικά αυτοκινήτων στις οποίες φύτευσαν καλλωπιστικά φυτά.

Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, αξιοσημείωτη και ελπιδοφόρα ήταν η προθυμία και το μεράκι των μαθητών/τριών για τη φροντίδα του χώρου όπου ζουν και κινούνται καθημερινά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα φιλότιμα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς που απέδειξαν περίτρανα ότι η καθαριότητα, η αισθητική αναβάθμιση και η φροντίδα των χώρων γύρω μας είναι υπόθεση όλων μας.

Με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, μικρών και μεγάλων, τα πάντα γύρω μας μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.