Εορτασμός της 108ης Επετείου από την Απελευθέρωση του Αμυνταίου

Σε μια λιτή τελετή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του, αλλά με κάθε επισημότητα, τίμησε σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020  ο Δήμος Αμυνταίου την Επέτειο των 108 χρόνων της Απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Οθωμανικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια έγινε μετάβαση στην Τ.Κ Ροδώνα  όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Μπιτάκη Άνθιμο, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Κιοσέ Ιωάννη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ Ροδώνα Παρακευά Δημήτριο, τον Δήμαρχο Φλώρινας Γιαννάκη Βασίλειο, Εκπροσώπων του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης,  της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Αμυνταίου ‘’Ο Παύλος Μελάς’’ καθώς και Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                   ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ