Επίσκεψη του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στους νέους διευθυντές εκπαίδευσης της Π.Ε Φλώρινας

Την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020, ο βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης, επισκέφθηκε τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης της Π.Ε Φλώρινας. Ο κ. Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Λυγούρα και την προϊσταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ευγενία Μαρνέρη, τους  οποίους  και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων και ευχήθηκε μια γόνιμη και δημιουργική θητεία.

Οι διευθυντές  επισήμαναν  ότι όλες οι  σχολικές μονάδες, είναι καθ’ όλα έτοιμες για την νέα σχολική περίοδο. Τα σχολικά εγχειρίδια βρίσκονται  ήδη στα σχολεία, υπάρχει επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού, οι κτιριακές υποδομές έχουν ελεγχθεί από τους διευθυντές των σχολείων και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον Covid 19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να είναι ασφαλείς .

Ο κ. Αντωνιάδης, ευχαρίστησε τους προϊσταμένους, για την ενδελεχή ενημέρωση και παράλληλα ζήτησε να μεταφέρουν τις ευχαριστίες και τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά ,  προς όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο κ. βουλευτής  τόνισε χαρακτηριστικά ότι «…η χρονιά που διανύουμε είναι μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας . Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς  καλούνται να  αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την χρήση μάσκας και όλους τους περιορισμούς που πρέπει να ακολουθήσουν για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Ωστόσο το άνοιγμα των σχολείων είναι σημαντικό για λόγους εκπαιδευτικούς, μαθησιακούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς. Για αυτό και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά υπήρξε έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία τον Αύγουστο και τοποθέτησή τους την 1η Σεπτεμβρίου».

Τέλος,  ο κ. βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου και ζήτησε από τους κ. διευθυντές την συνεργασία τους έτσι ώστε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση της Φλώρινας, να αντιμετωπίζονται και να επιλύονται άμεσα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ