Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

Την Δευτέρα 07/06/2021  ο βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Χρήστο Παπούλκα, τον ιατρικό Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Δημάκη και την Διευθύντρια Προσωπικού κ. Μαρία Θεοδωρίδου.

Αρχικά ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε στον κ. διοικητή  τις θερμές ευχαριστίες του στους υγειονομικούς, στη διοίκηση και σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ο κ. Βουλευτής τόνισε την σημασία των εμβολιασμών όλων των υγειονομικών υπαλλήλων καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά « …Ο εμβολιασμός των ανθρώπων που υπηρετούν την υγεία στην χώρα εκτός από την θωράκιση που προσφέρει στους ίδιους έχει και συμβολικό χαρακτήρα για τον πληθυσμό, ενώ ταυτόχρονα  βοηθάει στην δημιουργία του τείχους ανοσίας στον πληθυσμό που είναι το πιο σίγουρο όπλο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού .»

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο της πόλης μας. Σχετικά με την «υποτιθέμενη πρωτιά» της Π.Ε Φλώρινας  στα ποσοστά με τους λιγότερους εμβολιασμούς , αναλύθηκαν όλα τα επίσημα στοιχεία και διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Συγκεκριμένα –με βάση τα επίσημα στοιχεία- μέχρι και τις 5  Ιουνίου 2021  έχουν εμβολιαστεί συνολικά 31482  συμπολίτες μας (το 61,20% του πληθυσμού τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό πανελλαδικά είναι στο 55,84 %).

Από  αυτούς 19285 έχουν κάνει τουλάχιστον την μία δόση ( ποσοστό 37,5 %) και 12527 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ( ποσοστό 23,83%)  . Όπως τόνισε ο κ. Παπούλκας  οι εμβολιασμοί προχωρούν κανονικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό  περισσότερο από το 60% του πληθυσμού της Π.Ε Φλώρινας .

Σχετικά με την πληρότητα του νοσοκομείου σε έμψυχο δυναμικό τόσο ο κ. Παπούλκας όσο και ο κ. Δημάκης τόνισαν την δυσκολία στελέχωσης του Νοσοκομείου  με ιατρικό προσωπικό, καθώς αρκετές προκηρύξεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος,  καθίστανται άγονες. Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να τεθεί πρόταση στον Υπουργό Υγείας για την θέσπιση – με νομοθετική διάταξη-  ειδικών κινήτρων στους γιατρούς που θα στελεχώσουν τα επαρχιακά νοσοκομεία της δευτεροβάθμιας περίθαλψης .

Συζητήθηκαν ακόμα η ενίσχυση της ρευστότητας του Νοσοκομείου , η λειτουργία  των ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου και Φλώρινας και των υπόλοιπων δομών υγείας καθώς και η  πραγματοποίηση ιατρικού συνεδρίου στην Φλώρινα το φθινόπωρο από την  Χειρουργική Εταιρεία  Βορείου Ελλάδος.

Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει την εικόνα του Νοσοκομείου  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα ενημέρωσε την διοίκηση του Νοσοκομείου ότι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας θα εργαστεί από κοινού για την πραγματοποίηση του σημαντικού ιατρικού συνεδρίου στην Φλώρινα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ