Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Την Παρασκευή 05/08/2022  ο βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Γεώργιο Μάντσο.

Αρχικά ο κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και μάλιστα από εξαίρετους ιατρούς με καταγωγή από την περιοχή μας. Παράλληλα συνεχάρη τον κ. διοικητή για τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο ό ίδιος όσο και το ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Παράλληλα ενημερώθηκε για την πορεία της  πανδημίας και είχε την διαβεβαίωση του διοικητή  ότι η κατάσταση είναι  ελεγχόμενη.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο της πόλης μας και τις δομές που υπάγονται σε αυτό. Ο κ. Μάντσος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για τα προγράμματα ΕΣΠΑ που τρέχουν , την παραλαβή τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και την υποβολή νέων πράξεων από την πλευρά της διοίκησης. Παράλληλα ο κ. Μάντσος τόνισε την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου για να στεγαστεί η νέα μονάδα τεχνητού νεφρού καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από  τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 ώστε  να στεγαστεί η μονάδα  παρασκευής οξυγόνου.Επίσης ο κ. διοικητής επισήμανε την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που έχει προκύψει στα λειτουργικά έξοδα του Νοσοκομείου λόγω των συνεχών ανατιμήσεων τόσο  στην ενέργεια, όσο και στα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης  και για αυτό ζήτησε κάλυψη αυτών των εξόδων με επιπρόσθετη επιχορήγηση του Νοσοκομείου. Τέλος ο κ. Μάντσος ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για την προκήρυξη που αναρτήθηκε  στις 05/08/2022 και αφορά στην πρόσληψη πέντε (5) μόνιμων ιατρών στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει την εικόνα του Νοσοκομείου  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις έτσι ώστε το Νοσοκομείο να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Παράλληλα ενημέρωσε την διοίκηση του Νοσοκομείου ότι είναι σε συχνή επικοινωνία  με την 3η ΥΠΕ και τον διοικητή κ. Μπογιατζίδη, την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας  προκειμένου να αντιμετωπίζονται από κοινού όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων  της περιοχής.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ