Επίσκεψη του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στην Τοπική Κοινότητα Φιλώτα

Την Κυριακή  05/01/2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Φιλώτα  του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. Βουλευτής παρακολούθησε την Θεία  Λειτουργία  στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου , στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος  και στη συνέχεια επισκέφτηκε τα καφενεία του χωριού ,όπου και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Μωυσάκης Σπύρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Αριτζάκης Γιάννης, Σιαπανίδης Γιάννης και Πιχτράκη Γιώτα.  Παρών στην συνεδρίαση ήταν και  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας κ. Κιοσές Ιωάννης .

Στη σύσκεψη ο πρόεδρος έθεσε τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα . Συγκεκριμένα ζήτησε από τον κ. βουλευτή την παρέμβαση του για να δρομολογηθεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον κάμπο του Φιλώτα και τόνισε τις αρνητικές συνέπειες που θα υποστεί η τοπική κοινότητα  από την απολιγνιτοποίηση στην ενέργεια και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Επίσης ανέφερε για την σημαντικότητα της κατασκευής του περιμετρικού δρόμου στον Φιλώτα και τέλος για την ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου .

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου για την ενημέρωση και την πραγματοποίηση της σύσκεψης. Από την πλευρά του ενημέρωσε ότι το μείζον ζήτημα της μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση  και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη με την δέουσα προσοχή έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση χωρίς να πληγούν οι περιοχές που η οικονομία τους είναι άμεσα συνυφασμένη με την παραγωγή της ενέργειας.  Για το λόγο αυτό ο κ. βουλευτής προανήγγειλε  την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή όπου και θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τα αντισταθμιστικά μέτρα και τις προτάσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας . Επίσης ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τις επαφές που είχε με τον  υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για το θέμα της ολοκλήρωσης του κλειστού γυμναστηρίου και τέλος δεσμεύτηκε για την συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη του στον Πρόεδρο και στο τοπικό συμβούλιο για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ