Επίσκεψη του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη στην Τ.Κ. Βαλτονέρων  του δήμου Αμυνταίου

O βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης , στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του στις τοπικές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας , επισκέφθηκε την Κυριακή 08/03/2020 την τοπική κοινότητα Βαλτονέρων  του δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. βουλευτής αρχικά παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον ιερό ναό των  Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Κώστα Μελισανίδη. Ο πρόεδρος έκανε μια πρώτη ενημέρωση για τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν το χωριό και ευχαρίστησε τον κ. βουλευτή για την παρουσία του και  για το αμέριστο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την  τοπική κοινότητα.

Στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο συναντήθηκε με τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας . Στη συνάντηση τόσο ο πρόεδρος όσο και οι κάτοικοι ενημέρωσαν τον κ. βουλευτή για τα σημαντικότερα ζητήματα του χωριού. Κυρίαρχο θέμα για την τοπική κοινότητα είναι το ρήγμα που υπάρχει στο χωριό , οι καθιζήσεις , η μείωση του υδροφόρου ορίζοντα που έχει καταστήσει ανενεργές τις γεωτρήσεις τους και η ανεργία που έχει οδηγήσει πολλούς νέους στη μετανάστευση.

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τους κατοίκους για την παρουσία τους  στην συνάντηση και επισήμανε πως γνωρίζει καλά τα προβλήματα του χωριού , αναγνωρίζοντας παράλληλα το δίκαιο των αιτημάτων τους. Τόνισε ότι τα Βαλτόνερα είναι ένα χωριό που έχει βιώσει μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα της δραστηριότητας της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην μεταλιγνιτική περίοδο. Επίσης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο , την περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός και να  προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποτίμηση της κατάστασης  που έχει διαμορφωθεί στο χωριό λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις σχετικές επιστημονικές μελέτες . Παράλληλα επισήμανε ότι θα πρέπει να  υπάρξει σχεδιασμός για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο χωριό που θα λύσει το πρόβλημα της άρδευσης των χωραφιών και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει τις σχετικές επαφές με τους αρμόδιους φορείς.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ