Επίσκεψη του Γιάννη Αντωνιάδη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αμυνταίου

Τις πληγείσες – από την πρόσφατη θεομηνία – περιοχές του Δήμου Αμυνταίου, επισκέφτηκε την Παρασκευή 12/7/2019 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης επισκέφτηκε αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Βεγόρας, Μανιακίου, Φαραγγίου, Αντιγόνου και Αγίου Παντελεήμονα. Ο κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές που προξένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και το χαλάζι  τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες  όσο και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Τον κ. Βουλευτή ενημέρωσαν για το ύψος των καταστροφών ο Πρόεδρος  του ΑΣΕΠΑ κ. Γιαννιτσόπουλος Γιώργος ,η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Διαμάντω Κρητικού, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Ειρήνη Κρητικού, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Λάζαρος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανιακίου κ. Τσιβελεϊδης Γιώργος , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαραγγίου κ. Κουντουρατζής Αντώνης , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντιγόνου κ. Κωνσταντινίδης Γιώργος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Νοϊτσης Βασίλης και παραγωγοί της περιοχής.

Ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους ότι από την πρώτη στιγμή που έπληξε η θεομηνία της περιοχή επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ και την επομένη μέρα  κλιμάκια του ΕΛΓΑ , επισκέφτηκαν τις περιοχές τόσο του δήμου Αμυνταίου όσο  και της περιοχής των Πρεσπών όπου και εκεί υπήρξαν  σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες των φασολιών και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι  θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών από τα αρμόδια όργανα και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Επίσης ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε άμεσα   τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη   Βορίδη για το μέγεθος των ζημιών καθώς επίσης και για το σοβαρότατο θέμα της μη  καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς του Δήμου Πρεσπών από τα ΠΣΕΑ  που καθυστερεί εδώ και 2 χρόνια και ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ