Επίσκεψη του Γ. Αντωνιάδη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημιώσεις από χαλάζι, προανθικά, καλάμια Πρεσπών κ.ά.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Κώστα Μπαγινέτα. Η συνάντηση αυτή έγινε σε συνέχεια της δημόσιας δέσμευσης του βουλευτή κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Φλώρινα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, ότι κάθε Παρασκευή θα βρίσκεται στο υπουργείο για εξέταση των θεμάτων για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. υπουργός πως θα επιλύσει, όπως η αποζημίωση των προανθικών (μήλα, φουντούκια, μύρτιλα, υποφαές, αμύγδαλα), η αποζημίωση για τις ζημιές από το χαλάζι τον Ιούνιο του 2022 και η αποζημίωση των υποδομών (καλαμιών) από τη χαλαζόπτωση τον Οκτώβριο του 2022 στην Πρέσπα.

Λόγω απουσίας του κ. Γεωργαντά, ο βουλευτής συναντήθηκε με το ΓΓ του υπουργείου κ. Κ. Μπαγινέτα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά πως βρισκόμαστε στη διαδικασία επίλυσης των ανωτέρω θεμάτων αφού τα κονδύλια υπάρχουν, αλλά αναζητείται η νομική οδός.

Το ραντεβού του βουλευτή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ