Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ. Αρβανίτη στη Φλώρινα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης επισκέφτηκε τη Φλώρινα στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Τον υποδέχθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας αποτελούμενο από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μ. Θεοδωρίδη, τους συντονιστές των Οργανώσεων Μελών Φλώρινας και Αμυνταίου, Μ. Γουργούρη και Β. Τσαούσογλου αντίστοιχα, καθώς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο ευρωβουλευτής με τον συνεργάτη του Α. Πετρόπουλο και αντιπροσωπεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Αμυνταίου και Φλώρινας, Α. Μπιτάκη και Β. Γιαννάκη.  Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην άνευ σχεδίου απολιγνιτοποίηση που προωθείται από την κυβέρνηση, την αποκατάσταση των εδαφών από το κλείσιμο των ορυχείων, οι χωρίς κανόνες – ελλείψει χωροθέτησης αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ, το χωροταξικό, τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η διακοπή του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας, ο κάθετος άξονας για σύνδεση με την Εγνατία Οδό, η σιδηροδρομική γραμμή για σύνδεση με την Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς αλλά και η σύνδεση του Ν. Καυκάσου με τo Μοναστήρι/Bitola. Ακόμη, εκφράστηκε η δίκαιη ανησυχία στην απρόβλεπτη επόμενη μέρα για το ενεργειακό και εργασιακό τοπίο της περιοχής μας.

Στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας επισκέφθηκαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτ. Μακεδονίας και τον ΟΕΝΕΦ, όπου ενημερώθηκε  από τον πρόεδρο Κώστα Φιλιππίδη για το έργο και τις δυνατότητες που παρέχει στην  τοπική κοινωνία και τη νεολαία. Τα νέα παιδιά της πόλης μας συζήτησαν για  την ευκαιρία που τους δίνεται μέσω του ΟΕΝΕΦ, να έρθουν σε επαφή με την Ε.Ε. Το ζωγραφισμένο δέντρο με τα συνθήματα για αλληλεγγύη, διαφορετικότητα, συμμετοχή και η πλούσια δράση του Ομίλου και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, τονώνει την ελπίδα και την αισιοδοξία μας ότι η Νέα Γενιά αγκαλιάζει τις αξίες της ενωμένης Ευρώπης, ονειρεύεται και θα παλέψει για ένα μέλλον με ανθρωπιστικές αξίες.

Σε αυτό το εποικοδομητικό κλίμα συζητήσεων και διαλόγου με όλους τους εκπροσώπους των φορέων και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η επίσκεψη του Κ. Αρβανίτη στο Νομό Φλώρινας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Φλώρινας