Επιπλέον 8 εκατομμύρια  ευρώ στους νέους αγρότες της Δυτ. Μακεδονίας λόγω απολιγνιτοποίησης

Άλλη μια δέσμευση του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιείται,  με την χορήγηση επιπλέον 8 εκ. ευρώ στους νέους αγρότες  της Δυτ. Μακεδονίας   λόγω  απολιγνιτοποίησης, στα πλαίσια της ρήτρας  της δίκαιης  μετάβασης. Ο αγώνας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας της Δυτ. Μακεδονίας  αλλά  και της Περιφερειακής αρχής  δικαιώνονται. Και δεν είναι μόνο αυτό:

Στις 12 Νοεμβρίου 2021 , άνοιξε η πλατφόρμα για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι νέοι αγρότες. Για την νέα περίοδο το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών είναι αυξημένο στα 420 εκατομμύρια ευρώ και κάθε ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει έως 40.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο πρόγραμμα, με προκαταβολή ποσού που θα φθάνει το 70%.Απαραίτητη προϋπόθεση η υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου 3-4 ετών με υποχρέωση παραμονής στο πρόγραμμα για επιπλέον 4 χρόνια. Σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι για πρώτη φορά η διαδικασία υποβολής φακέλου και εγγράφων, αλλά και η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Οι βασικοί στόχοι της πρόσκλησης του έτους 2021 είναι οι εξής:
α) Η ουσιαστική δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και αγροτικού δυναμικού της χώρας,

β) Η αντιμετώπιση του φαινομένου των πλασματικά Νέων Αγροτών, που επωφελούνται ευκαιριακά από το μέτρο αντιμετωπίζοντας συγκυριακά την είσοδο τους στον τομέα της γεωργίας
γ) Η αύξηση της αποτελεσματικότητας του μέτρου με την παροχή νέων κινήτρων.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για την απόφαση των αρμόδιων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού  και του Υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου για την αύξηση του ποσού κατά 8 εκατομμύρια  ευρώ , για τους νέους αγρότες  της Δυτ. Μακεδονίας  , ενόψει της απολιγνιτοποίησης αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδήλωσαν οι συμπατριώτες μας για να επενδύσουν στην αγροτική παραγωγή.

Η Κυβέρνηση με ένα ακόμα εμβληματικό μέτρο έρχεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα , όπως είναι η γήρανση του πληθυσμού και η ενίσχυση του πληθυσμού της υπαίθρου . Παράλληλα επενδύει σε μια νέα μορφή αγροτικής παραγωγής πιο ανταγωνιστική με καινοτομικά σχήματα και προϊόντα.

Με συνέπεια λόγων και πράξεων συνεχίζουμε.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ