ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Κλιμάκιο Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την Βουλευτή Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Στη συνάντηση παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Θεοφανίδης, Δημήτρης Λουκάς και Άκης Τσορμπάρης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φλώρινας κ. Άκης Καραγκιοζίδης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας κ. Κώστας Ζέρβας, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας.

Κατά το καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Φλώρινας προσέφερε στους κ.κ. Βουλευτές ένα καλάθι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ στην τοποθέτησή του είπε ότι η περιοχή έχει πολλά προβλήματα, καθώς οι πολιτικοί στο παρελθόν δεν έχουν μεριμνήσει την Φλώρινα ως όφειλαν, ενώ οι γειτονικοί Νομοί έχουν προσεχθεί πολύ περισσότερο. Αναφέρθηκε στο οδικό δίκτυο του συνόλου της Π.Ε. Φλώρινας και στην κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού και του δρόμου Φλώρινας-Πρεσπών, με την κατασκευή των οποίων θα αναπτυχθεί τουριστικά και οικονομικά η Φλώρινα.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανεργία, στη λειτουργία των ορυχείων καθώς και σε άλλα προβλήματα, για τα οποία ο κ. Δήμαρχος είπε ότι θα υπάρξει εκτενής αναφορά τους με την μελλοντική εκλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε, τέλος, ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί και να σταματήσει άμεσα το κατρακύλισμά της με την κρίση και την ύφεση.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είπε ότι η περιοδεία αυτή υλοποιείται με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και ενόψει της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τον χάρτη για την έξοδο της χώρας μας από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξακολούθησε λέγοντας ότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι στους κεντρικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας, όπου μέσα από συντονισμένες δράσεις θα υπάρξει και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά και μείωση της γραφειοκρατίας και της εξάρτησης από το κέντρο.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να πει μεγάλα λόγια, όπως έκανε ο σημερινός Πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια στη ΔΕΘ, όπου έταξε στους πάντες τα πάντα, ενώ πριν από λίγες μέρες στην ομιλία του είπε ότι δεν μπόρεσε να τα προσφέρει. Τόνισε δε, ότι η ΝΔ θα πει αλήθειες για την σημερινή κατάσταση  και για το τι μπορεί να γίνει άμεσα και πάνω απ’ όλα με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε στηριζόμενοι στις δυνάμεις αυτού του τόπου, να βγούμε από την εξάχρονη κρίση.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον τρόπο προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας και στην ανάπτυξη της επενδυτικότητας.

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η ΝΔ πιστεύει στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στη Φλώρινα, καθώς οι άνθρωποι του Νομού και της πόλης αυτής έχουν κρατήσει χρόνια τώρα ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να επιβουλεύεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη φιλοξενία διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα στελέχη της ΝΔ είναι κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, μεταφέροντας, παράλληλα, και τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, τον λόγο πήρε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Αντωνίου, λέγοντας ότι η ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης έχει γίνει καθημερινή ρουτίνα. Στην περιοδεία αυτή είπε, θα επιχειρηθεί η καταγραφή των προβλημάτων της περιφέρειας, με στόχο να γίνει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, ώστε την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές να έχει ήδη καταρτιστεί ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για κάθε περιφέρεια.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 τον κ. Δήμαρχο επισκέφθηκε ο Βουλευτής επικρατείας κ. Βασίλειος Οικονόμου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο Φλώρινας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και της χώρας.