ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
 Προς τον υπουργούς 1) Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2) Εσωτερικών
Θέμα: Τηλεθέρμανση Μελίτης του νομού Φλώρινας

 

Κύριε Υπουργέ,
Η κοινότητα Μελίτης νομού Φλώρινας βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις καμινάδες του ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας. Δύο χιλιάδες κάτοικοι ζουν, αναπνέουν, κοιμούνται και ξυπνούν παρέα με τη ρύπανση που προέρχεται από τις καμινάδες και από τα ορυχεία που υποστηρίζουν τη λειτουργία του εν λόγω σταθμού.
Εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να λειτουργεί τηλεθέρμανση για να μην επιβαρύνεται περεταίρω η ατμόσφαιρα της κοινότητας Μελίτης από την καύση λιγνίτη, ξύλων και άλλων υλικών που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για τη θέρμανσή τους. Υπάρχει ήδη επικαιροποιημένη μελέτη και το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται κάτω από 10 εκ. ευρώ. Ένα ποσό, πολύ μικρό σε σχέση με την τεράστια προσφορά στο καθαρό περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Είναι πράγματι απορίας άξιον γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει προχωρήσει το εν λόγω έργο.
Κατόπιν των ανωτέρω

 
Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί

Γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα το έργο «Τηλεθέρμανση Μελίτης του Νομού Φλώρινας», ένα έργο ώριμο και με τεράστια συνεισφορά στο περιβάλλον της βεβαρημένης περιβαλλοντικά περιοχής του νομού Φλώρινας;
 
Ο ερωτών βουλευτής
 
 
Γιάννης Αντωνιάδης