ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα τον
  Άμεσο κίνδυνο  διακοπής ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και θέρμανσης στο ΙΕΚ Φλώρινας λόγω μη καταβολής των οφειλόμενων εδώ και τρία χρόνια λειτουργικών δαπανών από το Υπουργείο Παιδείας

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Το ΙΕΚ της Φλώρινας συστεγάζεται με το 3ο Λύκειο Φλώρινας. Υπεύθυνος φορέας για την κάλυψη των δαπανών όλων των ΙΕΚ είναι το Ινστιτούτο, Νεολαίας, Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.Β.Μ.). Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες λειτουργικές δαπάνες, φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλα ΙΕΚ παραμεθόριων περιοχών όπως η Καστοριά, η Δράμα κ.ά.
Το ΙΕΚ Φλώρινας συμμετέχει αναλογικά με ποσοστό 30%  στην σχολική επιτροπή του 3ου Λυκείου. Ως αποτέλεσμα, το Λύκειο Φλώρινας επιβαρύνεται με το αυξημένο κόστος της συστέγασης με το ΙΕΚ, το οποίο όμως πλέον αδυνατεί να καλύψει. Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με αποτέλεσμα το 3ο Λύκειο να έχει αναγκαστεί να καταφύγει σε διακανονισμούς με τη ΔΕΗ, ΔΕΥΑΦ, προκειμένου να μη μείνει το σχολικό συγκρότημα χωρίς ρεύμα και νερό. Επίσης, η διεύθυνση του σχολείου έχει προχωρήσει σε δραστική μείωση της θέρμανσης, σε μια περιοχή όπου ο χειμώνας ξεκινά νωρίς και τελειώνει αργά. Αν είχε καταβληθεί το αναλογούν ποσό, τότε όλα θα λειτουργούσαν ομαλά.
Αν δεν καταβληθούν εγκαίρως οι εδώ και τρία χρόνια οφειλόμενες δαπάνες, ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Φλώρινας θα αναγκαστεί να κόβει σταδιακά την θέρμανση, την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση του ΙΕΚ και όπως είναι προφανές, οι μόνοι που θα την «πληρώσουν» τελικά, θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές, οι μόνοι που επί της ουσίας δεν φταίνε.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε σκοπεύει το υπουργείο σας να εξοφλήσει τα οφειλόμενα χρήματα στο ΙΕΚ Φλώρινας, προκειμένου να μη βρει ο χειμώνας τους μαθητές χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση;

Ο ερωτών βουλευτής 
Γιάννης Αντωνιάδης