Ερώτηση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα και 18 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-για τον κίνδυνο κλεισίματος της Παθολογικής Κλινικής

Ερώτηση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα και 18 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-για τον κίνδυνο κλεισίματος της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, έχοντας την συνυπογραφή 18 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τον κίνδυνο κλεισίματος της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΦ και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες κάνουν εκτενή αναφορά για υποστελέχωση στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα, για το μείζον ζήτημα που προκύπτει από τις παραιτήσεις Επιμελητών Ιατρών Παθολόγων της ΠΘ Κλινικής του ΓΝΦ.

Η κ. Πέρκα και οι συνυπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου -αυξάνοντας την πίεση στον αρμόδιο Υπουργό για την λήψη άμεσων μέτρων- αν υπάρχει η πρόθεση από πλευράς του Υπ. Υγείας για την άμεση προκήρυξη θέσεων Ιατρών Παθολόγων στο ΓΝΦ, το χρονοδιάγραμμα πρόσληψης και τοποθέτησής τους ώστε να αποφευχθούν επιτάξεις και να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής, τα ενδεχόμενα κίνητρα που πρέπει να δοθούν και τις θεσμικές αλλαγές για να γίνουν οι θέσεις ελκυστικές, αλλά και αν υπάρχει πλάνο υποβάθμισης των υγειονομικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας όπως καταγράφηκε στην «μελέτη-λαγό» για Νοσοκομείο ΣΔΙΤ στην Κοζάνη.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης: https://bit.ly/38MOHss