Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ευρεία σύσκεψη, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ με αφορμή τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, Αθανάσιος Φωλίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Λάμπρος Χτζηζήσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Θωμάς Μάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας, εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη υπήρξε αρχικά ενημέρωση για την πρώτη εικόνα των ζημιών και αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η αναλυτική και πλήρης καταγραφή τους.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασαπίδης, αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2023, θα μεταβεί εκτάκτως στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Τσακίρη, για να του μεταφέρει τα αιτήματα των αγροτών για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.

Η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή ζήτησε την ενεργοποίηση των διαδικασιών για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών γεωργών και κτηνοτρόφων, καθώς η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές λόγω της μεγάλης ποσότητας του νερού από τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν τις καλλιέργειες της Περιφέρειας.