Ευρεία σύσκεψη φορέων για τα ζητήματα των τμημάτων του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ευρεία  σύσκεψη φορέων στον χώρο του Πανεπιστημίου στην οποία συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά μεγάλα θέματα των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Φλώρινας.

Στο τέλος, όλοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την κατάληξη της σύσκεψης, με τους τοπικούς φορείς να δεσμεύονται για την προώθηση των αιτημάτων που έθεσε η ηγεσία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, καθώς όλα τα θέματα που «έπεσαν» στο τραπέζι χαρακτηρίστηκαν ως άκρως σημαντικά για την εξέλιξη των τμημάτων.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, χαρακτήρισε ουσιώδη και εποικοδομητική τη συζήτηση αφού είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα του Πανεπιστημίου, αλλά και γενικότερα τη σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία.

«Το πανεπιστήμιο έχει προσφέρει και ποιοτικά και ποσοτικά και ως Δήμος δεσμευτήκαμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξής του. Δεσμευτήκαμε να κινηθούμε προς την κατεύθυνση επιστροφής των 180 στρεμμάτων που είχαν παραχωρηθεί στο ΑΠΘ και επίσης ζητήθηκε ένα νέο τμήμα δημιουργικής γραφής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές ανέφερε ότι στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από την πλευρά του Πανεπιστημίου τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη στέγαση, τη διαμονή των φοιτητών και τις μετακινήσεις, αλλά και σοβαρότερα όπως οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι υποδομές για τη λειτουργία των Σχολών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεοδουλίδης Θεόδωρος είπε ότι η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει το Πανεπιστήμιο και η νέα πρυτανική αρχή με όλους τους φορείς.  «Ήταν πολύ χρήσιμη συνάντηση, τέθηκαν ζητήματα για το κτιριολογικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου και  ζητήματα φοιτητικής μέριμνας».

«Σήμερα είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση και στέλνουμε το μήνυμα στους  συμπολίτες  μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι, όλη η πολιτική ηγεσία της Φλώρινας, να σκύψουμε πάνω στα μεγάλα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα τα τμήματα της Φλώρινας», τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας, Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Αντωνιάδης.

Για μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, μίλησε και η Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, και αυτό γιατί συμμετείχε όλη η ηγεσία του τόπου με απόψεις και παραγωγική κουβέντα. «Εγώ προσωπικά θα ήθελα να κάνουμε τέτοιες συναντήσεις για όλα τα προβλήματα της περιοχής».