Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Δήμου Αμυνταίου – ctservices

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους πολίτες του ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμυνταίου λειτουργεί η πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών ctservices, ένας ακόμη δίαυλος επικοινωνίας με ψηφιακό τρόπο που συντηρεί ο Δήμος με σκοπό την ταχύτατη κι άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες που μπορεί να λάβει ο πολίτης χωρίς καμία καθυστέρηση ή ταλαιπωρία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις οφειλές τους προς το Δήμο αφενός κι αφετέρου να ενημερωθούν για την ταυτότητα οφειλής μέσω της οποίας θα μπορούν ηλεκτρονικά να εξοφλήσουν. Επιπρόσθετα θα μπορούν να εκτυπώσουν ή να δουν αναλυτικά τα ειδοποιητήρια  με τις οφειλές.

Η σύνδεση στην πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών ctservices πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών taxisnet. Η εξόφληση της οφειλής θα γίνεται  με ebankingμε την χρήση του κωδικού της Ταυτότητας Οφειλής (25ψήφιος κωδικός ΔΙΑΣ- RF) ο οποίος αναγράφεται στο ηλεκτρονικό/έντυπο ειδοποιητήριο.

Με το νέο σύστημα των Ηλεκτρονικών Πληρωμών του Δήμου Αμυνταίου, πολλά πλεονεκτήματα θα αποκομίσουν οι Πολίτες αλλά και οι Υπηρεσίες του Δήμου. Η Διοίκηση του Δήμου ρίχνει το βάρος στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών συναλλαγής αλλά και εξυπηρέτησης του πολίτη φέρνοντας την ενημέρωση και την διαφάνεια σε πρώτο πλάνο.

Η υλοποίηση της μετάβασης της πόλης και του Δήμου στην ψηφιακή εποχή αποτελεί μια από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή διοικητικής μεταρρύθμισης με στόχο :

  • την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων
  • την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση των δημοσίων πόρων
  • την μείωση εξόδων αποστολής λογαριασμών και κόστους ενασχόλησης προσωπικού
  • την βελτίωση της εισπραξιμότητας των οφειλών

Έτσι, και η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πληρωμών και Ψηφιακών Υπηρεσιών συμβάλει στο έργο της Διοίκησης και βρίσκονται στην Υπηρεσία του πολίτη, κι έχουν πρόσβαση όλοι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας.

Ο Δήμος Αμυνταίου διευρύνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πολίτες, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, παρέχοντας τη δυνατότητα στους δημότες να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία και γραφειοκρατία. 

Γραφείο Τύπου                                                                                                                Δήμου Αμυνταίου