Η αγορά είναι άδεια, τα μαγαζιά της Φλώρινας είναι σε απελπιστική κατάσταση και χρειάζονται στήριξη τόνισε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης

Η αγορά είναι άδεια, τα μαγαζιά της Φλώρινας είναι σε απελπιστική κατάσταση και χρειάζονται στήριξη τόνισε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στις επιχειρήσεις και την αγορά της Φλώρινας ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε πως η αγορά είναι άδεια και στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη.

Στη δήλωση του της 27 Οκτωβρίου 2016 ανέφερε ότι:

 

-Χαρακτήρισε ως «απελπιστική» την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά και ότι «έχουν ανάγκη στήριξης τα μαγαζιά ειδικά της παραμεθορίου, της Φλώρινας, αφού βρισκόμαστε στο τριεθνές.

-Για τον στόχο των επισκέψεων του στην αγορά και τις επιχειρήσεις είπε ότι «επισκεπτόμαστε όλα τα μαγαζιά, ομαδοποιούμε τα διάφορα αιτήματα που έχουν και τα διάφορα προβλήματα σε σχέση με το κράτος, με την ευρύτερη έννοια, με τα υπουργεία, με τα τελωνεία, με την εφορία αλλά και με την στενότερη έννοια με την περιφέρεια και τον Δήμο, και αναλόγως

με ερωτήσεις και επερωτήσεις προσπαθούμε να διευκολύνουμε την επίλυση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν».

– Για την απόφαση του ΣτΕ τόνισε ότι «από τη  στιγμή που η έκβαση ήταν αρνητική, μιλάμε για μια πολιτική ήττα της κυβέρνησης».

– Για την έξοδο της χώρας από την κρίση πιστεύει ότι «ο μόνος τομέας ο οποίος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι οι επιχειρήσεις και η ιδιωτική πρωτοβουλία».

-Για  την αιμορραγία εκατομμυρίων η οποία παρατηρείται σε καθημερινή βάση προς την γείτονα χώρα και με τους συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω της κρίσης πηγαίνουν και ψωνίζουν από εκεί, επεσήμανε ότι βρίσκεται  «σε καθημερινή επικοινωνία με τον Τελώνη και ζητάμε την εφαρμογή των μέτρων με όλη την αυστηρότητα».    

Ανακοίνωσε δε πως την επόμενη συνέντευξη τύπου θα την κάνει σε χώρο του τελωνείου, προκειμένου να αναδείξει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Η γενικότερη κατάσταση της χώρας στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι κακή έως χάλια για να μην πω δραματική. Δυο χρόνια μετά βλέπουμε ότι δεν μπορεί ούτε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του ΣτΕ αναφέρομαι στο ότι δεν μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση, δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, ένα απλό αεράκι προξενεί τρικυμία στα πολιτικά και οικονομικά πράγματα της χώρας. Κι όλα αυτά γιατί τα πάντα στηρίζονται σε σαθρά θεμέλια.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση από μόνη της έχει αναγάγει ένα θέμα που αφορά την ενημέρωση σε ένα μείζονος σημασίας πολιτικό ζήτημα. Από την  στιγμή που η έκβαση ήταν αρνητική, μιλάμε για μια πολιτική ήτα της κυβέρνησης. Δείχνει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με μι επιπολαιότητα και μια προχειρότητα, κυρίως

όμως προσπάθησε μέσα από αυταρχικότητα, από αλαζονεία και από έπαρση να ελέγξει την ενημέρωση και μέσα από την  ενημέρωση να χειραγωγήσει την ψήφο του Ελληνικού λαού. Αυτό έχει αποβεί μπούμερανκ.

Εδώ και αρκετούς μήνες επισκεπτόμαστε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Φλώρινας, γιατί πιστεύουμε ότι ο μόνος τομέας ο οποίος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση είναι οι επιχειρήσεις και η ιδιωτική πρωτοβουλία. Εφόσον πάρει μπροστά η οικονομία θα παραχθεί νέος πλούτος, θα μειωθεί ο αριθμός των ανέργων. Οι νέοι που θα πιάσουν δουλειά θα ενισχύσουν με ρευστότητα τα ταμεία και άρα θα ανακουφιστεί το θέμα των συντάξεων, θα πληρώνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και θα καλύπτονται όλα τα έξοδα που έχουν σχέση με την παιδεία, με την  υγεία, με τον πολιτισμό, με την ασφάλεια, με την άμυνα.

Γι’ αυτό το λόγο επισκεπτόμαστε όλα τα μαγαζιά, ομαδοποιούμε τα διάφορα αιτήματα που έχουν και τα διάφορα προβλήματα σε σχέση με το κράτος, με την ευρύτερη έννοια, με τα υπουργεία, με τα τελωνεία, με την εφορία αλλά και με την στενότερη έννοια με την περιφέρεια και τον Δήμο, και αναλόγως με ερωτήσεις και επερωτήσεις προσπαθούμε να διευκολύνουμε την επίλυση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν.

Πέρα απ’ αυτό όμως τα καταστήματα μας έχουν και προβλήματα τοπικού χρώματος όπως οι συναλλαγές με την FYROM και με το Μοναστήρι και με την αιμορραγία εκατομμυρίων η οποία παρατηρείται σε καθημερινή βάση με την γείτονα χώρα και με τους συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω της κρίσης πηγαίνουν και ψωνίζουν από εκεί.

Στο πλαίσιο αυτό σα ς κάλεσα σήμερα για να δείτε κι εσείς ιδίοις όμασι την κατάσταση. Όντως η κίνηση είναι πάρα πολύ χαμηλή. Έχουν ανάγκη στήριξης τα μαγαζιά ειδικά της παραμεθορίου της Φλώρινας αφού βρισκόμαστε στο τριεθνές. Ανέφερε ότι ζήτησε να τηρηθεί αυστηρά ο ελεγκτικός νόμος και πως την επόμενη συνέντευξη τύπου θα την κάνει σε χώρο του τελωνείου, προκειμένου να αναδείξει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε μια τρικυμία με τους κτηνοτρόφους με το πρόβλημα της απορρόφησης του αγελαδινού γάλακτος, δώσαμε μια σοβαρή μάχη, πήρα προσωπικά πάνω μου το συγκεκριμένο θέμα, κυρίως με την εταιρία ΔΩΔΩΝΗ, είχα συναντηθεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής της επιχείρησης και τελικά είχαμε αίσιο αποτέλεσμα. Όσοι κτηνοτρόφοι είχαν κοπεί από την παράδοση του γάλακτος, ξανά πήρε η εταιρία το γάλα και μάλιστα με ικανοποιητική τιμή. Μέχρι στιγμής υπάρχει μια θετική ρύθμιση στο θέμα της πώλησης του αγελαδινού γάλακτος.