Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1

Δελτίο τύπου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα σχετικά με τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών κ. Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη την Τρίτη 07 Ιανουαρίου στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1.

Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, τοποθετήθηκε σχετικά με την ονοματολογία και την συζήτηση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εγώ θα έλεγα ότι η έξυπνη, σοφή και η κίνηση, που ταιριάζει με την συγκυρία εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, θα ήταν να στηρίξει την συνέχιση της θητείας του κ. Παυλόπουλου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Δήλωσε ότι στην τωρινή συγκυρία πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία και  συναίνεση σε μείζονα θέματα όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην ευτελίζεται ο θεσμός. «…πέρασε προσφάτως η συνταγματική αλλαγή ώστε να μπορεί ο ΠτΔ να εκλέγεται ακόμη και με 75 ψήφους, όπως ο διοικητής ενός οργανισμού – αυτό δεν περιποιεί τιμή για το αξίωμα. Τώρα, με συναίνεση, ένας Πρόεδρος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενώσει τον ελληνικό λαό, μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, νομίζω ότι η ψύχραιμη και έξυπνη κίνηση εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη θα ήταν αυτή…παρόλα αυτά βλέπουμε να γίνεται κάτι τύπου καλλιστείων προκειμένου να βρεθεί ο επόμενος ΠτΔ…πάμε διακοπές και το σκεφτόμαστε…Δεν είναι αυτό το αξίωμα και αυτή η θέση ώστε να γίνεται έτσι η κουβέντα και η επιλογή», σχολίασε δηκτικά.

Σχετικά με την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα εθνικά και μείζονα θέματα δήλωσε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν θα κάνει τα ίδια που έπραξε η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα. «…αναφέρομαι στην Συμφωνία των Πρεσπών, στην πατριδοκαπηλία πολλές φορές , σε μία εξαπάτηση ενός κομματιού του ελληνικού λαού…Εμείς λέμε ότι σε θέματα σοβαρά, που έχουν να κάνουν είτε με τα εθνικά συμφέροντα είτε με την λειτουργία της Δημοκρατίας και την πρόοδο, θα είμαστε αρωγοί και θα στεκόμαστε με σοβαρότητα. Άρα θα θέλαμε ο ΠτΔ να επιτελέσει αυτό τον ρόλο, που επιτελεί ο κ. Παυλόπουλος, να ενώνει τον ελληνικό λαό – να μπορεί να σταθεί, να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα».

Ακόμη, δήλωσε ότι με την στάση της η ΝΔ δεν δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την εθνική συναίνεση, με αντίθεση το μοναδικό σημείο που αφορά στο νόμο για την ψήφο των αποδήμων. Σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα μείζονα και εθνικά θέματα, δήλωσε: «Στα εθνικά θέματα παίζει ρόλο αν θα συμφωνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση έχει μια γραμμή και από κει και πέρα ή η αντιπολίτευση ‘βγαίνει στα κάγκελα’ ή συναινεί κάνοντας μια κριτική στα σημεία και προσπαθεί να στηρίξει την εθνική γραμμή. Εμείς κάνουμε αυτό. Αυτό όμως δεν το είχαμε στα εθνικά θέματα την προηγούμενη περίοδο, που ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πλέον το ξέρει ο κόσμος και το βλέπει…Ξέρετε, είμαι Βουλευτής Φλώρινας, μιας περιοχής που συνορεύει και έχει μεγάλη σχέση. Αυτό το άκουσα πολλές φορές αυτές τις μέρες. Που είναι όλοι εκείνοι που φωνάζανε και κατηγορούσαν την προδοτική συμφωνία; Και βέβαια έρχεται η ζωή και αποδεικνύει πόσο επωφελής ήταν αυτή η Συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα… ». Σε αυτό το σημείο ανέδειξε τον λαϊκισμό και τον εμπαιγμό των πολιτών χωρίς στοιχεία για τα εθνικά θέματα κατά την προηγούμενη περίοδο από την ΝΔ, παρατηρώντας: «…κορυφαίοι σήμερα Υπουργοί και Βουλευτές της ήταν στα συλλαλητήρια και βλέπουμε σήμερα να λένε ‘θα τιμήσουμε την Συμφωνία’, που είναι πολύ θετικό βέβαια. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης είχε πρόβλημα με την ομογένεια χθες όπου του λέγανε τι θα γίνει με την Συμφωνία, γιατί και εκεί είχε φτάσει όλο αυτό…».

Επίσης, παρατήρησε πως όπου είναι κάτι θετικό για τον λαό, όποια μέτρα είναι θετικά για τους πολλούς και ότι είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το στηρίζει. Σχετικά με την συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη και αν ο κ. Τσίπρας ακολουθήσει μια λογική στήριξης, σχολίασε: «θα πάει οπωσδήποτε με αυτή τη λογική όπως έχει αποδείξει και βεβαίως όπου υπάρχουν θέματα θα γίνεται μια κριτική, μία παρότρυνση για το τι πρέπει να γίνει περαιτέρω». Επίσης, καυτηρίασε την στάση της ΝΔ αναφορικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «…θυμάστε τι είχαμε ακούσει; Να θυμίσω για τους 2 αξιωματικούς που υπήρχαν στελέχη της ΝΔ που συμφωνούσαν με τον Ερντογάν αντί να συμφωνούν με την Ελληνική Κυβέρνηση; ». Σε αυτό το σημείο αποσαφήνισε για άλλη μία φορά πως για την ύπαρξη ομοψυχίας στα εθνικά θέματα και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων εξαρτάται από την στάση κάθε φορά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τέλος, κλείνοντας την τηλεοπτική της παρουσία και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την εκλογή ΠτΔ και την απλή αναλογική, δήλωσε: «Πάντως, εμένα δεν με πείθει καθόλου ο κ. Χριστοδουλάκης, διότι θα πρέπει να μας απαντήσει ένα μικρό κόμμα όπως είναι το ΚΙΝΑΛ σήμερα,  πως δεν θέλει την απλή αναλογική; Αυτό μας βάζει σε υποψίες κ. Χριστοδουλάκη, κάποια συμφωνία γίνεται. Και επίσης, κ. Καραγκούνη, γιατί ο κ. Παυλόπουλος δεν μπορεί να συνεχίσει την θητεία του, που προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και είχε μια πολύ καλή θητεία και ένωσε τον ελληνικό λαό; Αυτό πρέπει να απαντηθεί».

 

 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/WNiDwkyIFIs

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

 

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών