Η Δήμητρα Βαρνάβα, υποψήφια του ΚΚΕ (μ-λ), για τη συμφωνία των Πρεσπών

Δήμητρα Βαρνάβα, υποψήφια του ΚΚΕ (μ-λ) στην περιφέρεια της Φλώρινας, 

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας συμβιβασμός που υπαγορεύτηκε από την ανάγκη των Αμερικανών να σφραγίσουν – όπως λένε- τα Βαλκάνια από τη ρώσικη απειλή αλλά και την κινέζικη διείσδυση. Και για να σταλούν μήνυμα και στους ευρωπαίους για το ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή. Έτσι με τη Συμφωνία των Πρεσπών οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ένταξη της γειτονικής χώρας στον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Ώστε να υπηρετήσει και αυτή, όπως και η χώρα μας, τα φιλοπόλεμα σχέδια του. Άρα η συμφωνία αυτή προωθήθηκε στο πλαίσιο ενός ανελέητου ανταγωνισμού, ενός πολέμου όλων εναντίον όλων.

Ως τέτοιος λοιπόν συμβιβασμός, ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι λύνει κάποιες αντιθέσεις, αυτό είναι προσωρινό. Το όλο ζήτημα διατηρεί όλες τις προϋποθέσεις  να χρησιμοποιηθεί σε μια άλλη φάση από τους ιμπεριαλιστές και πρώτα απ’ όλους τις ΗΠΑ.

Εμείς, ως ΚΚΕ (μ-λ) θεωρούμε ότι η πραγματική απειλή για τους λαούς της περιοχής και κατά συνέπεια και για τον δικό μας λαό, προέρχεται από τους εμπρηστές του πολέμου, τους ιμπεριαλιστές. Διότι όπως έχει δείξει τόσο η πρότερη όσο και η σύγχρονη ιστορία (διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης, της  Συρίας, το δράμα που έζησαν και ζουν οι λαοί των χωρών αυτών) οι ιμπεριαλιστές είναι σε θέση να αναμοχλεύουν υπαρκτές και να δημιουργούν ανύπαρκτες αντιθέσεις, να ενισχύουν τυχοδιωκτισμούς, να μεγεθύνουν αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς κατά το δοκούν. Ώστε τελικά μέσα από την όλη κατάσταση να προωθούν την επικυριαρχία τους στην περιοχή.

Δήμητρα Βαρνάβα, υποψήφια του ΚΚΕ (μ-λ) στην περιφέρεια της Φλώρινας,