Η ΔΕΕΠ Φλώρινας για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου, επισκέφτηκε την περιοχή του Αμυνταίου στις 23-24 Μαΐου , ύστερα από πρόσκληση του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, για να συμμετέχει στην ημερίδα που αυτός διοργάνωσε με θέμα: «Η ΝΕΑ ΚΑΠ και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης».

Η Δ.Ε.Ε.Π. Φλώρινας, συμμετείχε στις εργασίες της ημερίδας και υπεύθυνος της Γραμματείας Αγροτικού και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Φλώρινας κος Ηλίας Ταραντζόπουλος συνόδευσε τον κ. Οικονόμου καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή.

Την Κυριακή το βράδυ , ο κ. Οικονόμου συμμετείχε σε κοινή συνεδρίαση της Δ.Ε.Ε.Π. Φλώρινας, και της ΔΗ.ΜΤΟ Αμυνταίου κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του και ιδιαίτερα αυτά που απασχολούν την Π.Ε. Φλώρινας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες και πως αυτά θα επιλυθούν, η απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης σε προγράμματα του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα σε αυτό των Νέων Αγροτών, η δίκαιη μεταχείριση των αγροτών της Π.Ε. Φλώρινας από τον ΕΛΓΑ, με αφορμή και τους πρόσφατους παγετούς. Μάλιστα, ζητήθηκε από τον κ. Οικονόμου η καλύτερη στελέχωση του ΕΛΓΑ στην περιοχή μας, εξετάζοντας τη δυνατότητα συνεργασίας του οργανισμού με ιδιώτες γεωπόνους της περιοχής, έτσι ώστε η καταγραφή των εκάστοτε ζημιών να είναι έγκαιρη και δίκαιη.

Εξάλλου, συζητήθηκε και ο κομβικός ρόλος που θα διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας κατά την Απολιγνιτοποίηση. Τονίστηκε ιδιαίτερα, η ανάγκη μεγαλύτερης μοριοδότησης των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ και η παροχή κινήτρων για να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή.

Ο κ. Οικονόμου αφού άκουσε και κατέγραψε επί ώρες όλα τα αιτήματα και τις ανησυχίες των μελών της Δ.Ε.Ε.Π. Φλώρινας, τόνισε πως η περιοχή μας αποτελεί στοίχημα για όλη την κυβέρνηση και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Όσον αφορά τον τομέα ευθύνης του, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης έτσι ώστε, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής να παίξει κομβικό ρόλο, στον παραγωγικό μετασχηματισμό της περιοχής.

Δ.Ε.Ε.Π ΦΛΩΡΙΝΑΣ