Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Δημητρίου Γάκη με την Ελληνική Λύση στην Π.Ε. Φλώρινας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο χειρουργός Δημήτριος Γάκης, την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυριάκου Βελόπουλου στην Π.Ε. Φλώρινας .
Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στην Π.Ε. Φλώρινας και αιτιολόγησε τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα.
Ακολουθεί ένα απόσπασμα των όσων είπε ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά την τοποθέτησή του.
«Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε καλά πάρα πολλά χρόνια, από τα παιδικά μας χρόνια. Επέστρεψα στη Φλώρινα εδώ και τρία χρόνια, μετά από 38 χρόνια απουσίας. Έφυγα το 1982 όταν τελείωσα το αγροτικό μου στο Φλάμπουρο Φλωρίνης για να πάω για την χειρουργική ειδικότητα στη Θεσσαλονίκη.
Υπηρέτησα από το 1987 μέχρι το 2014 σαν διευθυντής στη χειρουργική κλινική μεταμοσχεύσεων του Αριστοτελείου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με μία εξαίρεση δύο χρονών το 94-95 που δούλεψα στη Μεγάλη Βρετανία, στο μεγαλύτερο κέντρο χειρουργικής ήπατος και μεταμοσχεύσεων.
Στη συνέχεια, το 2014, έφυγα σε ένα αμερικανικό νοσοκομείο, βασιλικό νοσοκομείο, της Σαουδικής Αραβίας, ένα νοσοκομείο από άλλον πλανήτη. Συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε αραπάδες αλλά μάλλον φοβάμαι ότι αραπάδες παραμένουμε εμείς. Ένα νοσοκομείο με αμερικανικές πιστοποιήσεις που έχουν τα μεγαλύτερα αμερικανικά νοσοκομεία όμως δεν έλειψα ποτέ από τη Φλώρινα, δεν έλλειψε ποτέ η Φλώρινα από το μυαλό μου, είμαι ένας παθιασμένος Φλωρινιώτης και τη Φλώρινα τη στήριξα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου είτε χειρουργώντας Φλωρινιώτες δωρεάν, είτε μεταμοσχεύοντας. Έχω κάνει σε πολλούς Φλωρινιώτες μεταμόσχευση, είτε σαν διοικητής του ΑΧΕΠΑ εξυπηρετώντας και αδελφοποιώντας το ΑΧΕΠΑ με το νοσοκομείο Φλωρίνης επί προεδρίας του κ. Παπανούση είτε δουλεύοντας αθόρυβα για να βοηθήσω τη Φλώρινα στο να γίνει η σχολή Καλών Τεχνών, πράγματα που δεν ξέρετε, και οφείλω να πω δημόσια το μεγάλο ευχαριστώ μου σε εκείνον τον τρομερό πρύτανη και λάτρη της Φλώρινας, της πλευράς του Αμυνταίου για την ακρίβεια και τσακωνόμασταν, του Γιάννη του Αντωνόπουλου καλή του ώρα ο οποίος είχε προσωπικές φιλίες με τη Μαριέττα Γιαννάκου και όταν του είπα το πρόβλημα το οποίο ανακύπτει Θεσσαλονίκη-Φλώρινα και ότι η Φλώρινα είναι λίκνο πολιτισμού πήρε κατευθείαν την Γιαννάκου και τελείωσε το θέμα και βέβαια κολλήσαμε από τότε στο να πάρουμε το κτίριο της σχολής οικοκυρικών και να αποκτήσει μία σωστή στέγη η σχολή Καλών Τεχνών.
Δυστυχώς τίποτα δεν γίνεται εύκολα στην Ελλάδα. Επίσης αθόρυβα στήριξα τη Φλώρινα στη διατήρηση των σχολών επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου που ήθελαν να κλείσουν τις Σχολές της Φλώρινας. Στην απελπισία μου επικοινώνησα με τον Κώστα τον Καραμανλή και εκείνος άσκησε παρέμβαση, δεν περίμενα ποτέ ότι είχε προσωπικές γνωριμίες και φιλίες με τον Αρβανιτόπουλο και ευχής έργον έμειναν οι σχολές στη Φλώρινα.
Το τελευταίο, πριν φύγω στο εξωτερικό, έτυχε να βρω έναν παλιό φίλο με τον οποίο πρώτα τσακωθήκαμε γιατί ήταν και ΚΚΕξ τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήταν Υπουργός Υγείας και τότε είχε βγει το επάρατο εκείνο πρόγραμμα καλοπληρωμένο όπου έκαναν υποτίθεται έρευνα ειδικοί, μεταξύ των οποίων ο Μόσιαλος, και οι οποίοι πρότειναν να κλείσει το νοσοκομείο της Φλώρινας και να μετατραπεί σε κέντρο υγείας, ένα πρόγραμμα που έχει επανέλθει στις μέρες μας και αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να κατέβω στη Φλώρινα».