Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΛΛΗ

Τα μεγάλα όχι της ιστορίας δεν τα λένε λιλιπούτειοι ηγέτες ή δικτάτορες, τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λέει ο λαός , τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λένε οι νέοι και οι νέες

Η νέα γενιά απέδειξε ότι τα μεγάλα όχι της ιστορίας δεν τα λένε λιλιπούτειοι ηγέτες ή δικτάτορες, τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λέει ο λαός. Τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λένε οι νέοι και οι νέες», είπε η επικεφαλής του κινήματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Κέλλη,  απαντώντας στον πρόεδρο της κοινότητας Αθανάσιο Τάσκα για το όχι του  δικτάτορα  Ιωάννη Μεταξά.

Η κα Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στην Κέλλη στις 3 Μαΐου 2016 προσκεκλημένη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αθανασίου Τάσκα ως ομιλήτρια, κατά την ετήσια δεκάχρονη εκδήλωση βράβευσης των παιδιών που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας.

Νωρίτερα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» παρακολούθησε τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Αθανασίου και συμμετείχε στη λιτανεία της εικόνας του Αγίου.

Στη συνέχει μίλησε στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων της Κέλλης.

Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη της ομιλίας ως επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού  «Πλεύση Ελευθερίας». «Είναι η πρώτη ομιλία μετά την έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας  της Πλεύσης Ελευθερίας, ένα κόμμα που θα βρίσκεται σε κάθε γωνιά  της χώρας σε άμεση και ζωντανή επαφή με τους νέους ανθρώπους».

Για την αποδοχή της πρόσκλησης είπε ότι  «Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να παραβρεθώ σ’ αυτή τη σημαντική γιορτή για την κοινότητα Κέλλης.

Η χαρά μου και η απόφαση να βρίσκομαι σήμερα εδώ οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι από εδώ πραγματοποιείται μια σύγχρονη αντίσταση μια δημιουργική αντίσταση μιας τοπικής κοινωνίας που δημιουργεί και αναγεννάται σε πείσμα  των καιρών και των μνημονιακών στρατηγικών αλλά και στο γεγονός ότι σήμερα τιμάμε τα παιδιά.

Τιμάμε τα νέα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα . κι αυτή η επιτυχία είναι μια άλλη νίκη σε έναν άλλο αγώνα από τους πολλούς που καλούμαστε να δώσουμε για την απελευθέρωση του τόπου μας».

Για την σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση τόνισε ότι « η Ανάσταση μας θυμίζει ότι είναι ανεκπλήρωτη ακόμα η προσδοκία του λαού μας η Ανάσταση του, η απελευθέρωση του από τον μνημονιακό ζυγό.

Τα τοπικά έθιμα μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο της παράδοσης μας και την ευκαιρία και το έναυσμα για νέες δημοκρατικές διαδικασίες, για μια νέα δημοκρατική συμμαχία που αποτελεί προϋπόθεση για τη σύγχρονη απελευθέρωση μας.

Ο λαός αυτός ο τόπος αυτός δεν ευτύχησε να εκπροσωπείται από αντάξιες ηγεσίες και από επάξιες κυβερνήσεις, δεν ευτύχησε να υπηρετείται από αντάξιους λειτουργούς που να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους.

Κάλεσε του νέους και τις νέες να αντισταθούν και να μην αποδεχτούν να ζήσουν φτωχότερα απ’ ότι οι προηγούμενοι και από τους μεγαλύτερους ζήτησε να μην το επιτρέψουν.

«Η σημερινή νέα γενιά καλείται να ζήσει σε χειρότερες συνθήκες από τις προηγούμενες. Και απευθυνόμενη στους νέους και τις νέες σας καλώ να μην το δεχτείτε αυτό. Να μην δεχτείτε να ζήσετε χειρότερα από τους προηγούμενους. Να αγωνιστείτε. Διεκδικήστε, οι νέοι και οι νέες που ξεκινάτε τη ζωή σας, περισσότερα δικαιώματα, περισσότερη συμμετοχή και μεγαλύτερο μερίδιο συναπόφασης για το μέλλον σας».

Για το χρέος, τα μνημόνια και την Ευρώπη είπε πως «ο λαός μας καλείται να υπομείνει τον μνημονιακό ζυγό και να πληρώσει ένα χρέος που του λένε ότι δήθεν δημιούργησε. Αφού τον συκοφάντησαν σε παγκόσμια κλίμακα περιγράφοντας τον ως ένα λαό τεμπέλη, χαραμοφάη, που ζούσε πάνω από τις δυνάμεις του και έτρωγε απ τα έτοιμα. Αυτό είναι ένα ψέμα. Μία συκοφαντία. Είναι ένα τέχνασμα κι ένας τρόπος για να πειστεί ο λαός αυτός να αναδεχθεί ένα αβάσταχτο άγος και ταυτόχρονα είναι ένα εργαλείο για να πειστούν οι άλλοι λαοί να αποδεχτούν αυτή την τεράστια αδικία. Τα μνημόνια δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόγραμμα διάσωσης του Ελληνικού Λαού, αλλά πρόγραμμα διάσωσης των Γαλλικών και Γερμανικών τραπεζών που κινδύνευαν το 2010 εάν γινόταν η διαγραφή του Ελληνικού χρέους».

    Για το φρόνημα του λαού επεσήμανε ότι η «απελευθέρωση μας από τη γερμανική ναζιστική μπότα πέρασε μέσα από τη μνημειώδη αντίσταση και την αυτοθυσία αυτού του μικρού λαού, που διαθέτει όμως τεράστια γενναιότητα, φρόνημα και ψυχή που είναι ικανά να μετακινήσουν βουνά. Είναι ικανά να ανατρέψουν και τα πιο καταδυναστευτικά ανελεύθερα καθεστώτα».

Η κα Κωνσταντοπούλου δώρισε στον καθένα από τους 11 βραβευθέντες το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, επισημα΄’ινοντας ότι  «το σπάνιο πια αυτό έντυπο στο οποίο καταγράφονται  οι συμβάσεις διαπλοκής από την οποία πλούτισαν με μίζες στρατιωτικοί και κυβερνητικοί και μετακυλίστηκαν στην πλάτη του Λαού, η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει στα χέρια σας, το απέσυρε από την ιστοσελίδα της Βουλής και το κλείδωσε σε συρτάρια».

Να τονίσουμε ότι δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω. Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Αθανάσιος Τάσκας για το όχι του  δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά επεσήμανε πως «η νέα γενιά απέδειξε ότι τα μεγάλα όχι της ιστορίας δεν τα λένε λιλιπούτειοι ηγέτες ή δικτάτορες, τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λέει ο λαός. Τα μεγάλα όχι της ιστορίας τα λένε οι νέοι και οι νέες».

Κλείνοντας την ομιλία της η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» απευθύνθηκε στους νέους και τις νέες είπε ότι «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το διεκδικούν από σήμερα, από τώρα. Σας καλώ να διεκδικήσουμε μαζί το μέλλον μας, ανυποχώρητα και αδιαπραγμάτευτα με μπροστάρηδες τη νέα γενιά».

Στην ίδια εκδήλωση εκτός από τους μαθητές βραβεύτηκε και ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Βασίλειος Τελλίδης.

Να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος,  οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Φλώρινας και Αμυνταίου Όλγα Μούσιου και Κώστας Μωυσιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ελισάβετ  Παναγιωτίδου, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Γ/Σ.Σ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο εκπρόσωπος της εκκλησίας πατέρας Σεβαστιανός ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

Να επισημάνουμε ότι ψυχή της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Όλγα Μούσιου που συντόνισε της εκδήλωση, κατόρθωσε να συνταιριάξει όλη τη διαφορετικότητα και φυσικά να κερδίσει τις εντυπώσεις και την συμπάθεια της κας Κωνσταντοπούλου.

 

 Η ΔΗΛΩΣΗ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΛΛΗ  

Στη δήλωση της ανέφερε τα εξής:

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση να παραβρεθώ σ’ αυτή τη σημαντική γιορτή για την κοινότητα Κέλλης.

Η χαρά μου και η απόφαση να βρίσκομαι σήμερα εδώ οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι από εδώ πραγματοποιείτ5αι μια σύγχρονη αντίσταση μια δημιουργική αντίσταση μιας τοπικής κοινωνίας που δημιουργεί και αναγεννάται σε πείσμα  των καιρών και των μνημονιακών στρατηγικών αλλά και στο γεγονός ότι σήμερα τιμάμε τα παιδιά. Τιμάμε τα νέα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα . κι αυτή η επιτυχία είναι μια άλλη νίκη σε έναν άλλο αγώνα από τους πολλούς που καλούμαστε να δώσουμε για την απελευθέρωση του τόπου μας.

Να σημειώσουμε .ότι η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις