Η Κατερίνα Σταύρου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας με τον συνδυασμό “Συμμαχία για την ανάπτυξη”

Βιογραφικό. Σταύρου – Λιθοξοΐδου Κατερίνα
Λογίστρια
Γεννήθηκε στη Φλώρινα και μεγάλωσε στην κοινότητα Μεσοχωρίου.
Γονείς της είναι ο Ηλίας Σταύρου συνταξιούχος με καταγωγή από τις Άνω Κλεινές και η Φρειδερίκη Μπιλλίμη αγρότισσα από το Μεσοχώρι Φλώρινας. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λιθοξοϊδη Λογιστή-Φοροτεχνικό και πρόεδρο του οικείου συλλόγου Λογιστών και έχουν τρία παιδιά.
Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Φλώρινας και σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ” Δημόσιος Λόγος; και Ψηφιακά Μέσα” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Εργάστηκε ως λογίστρια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα με συνεχείς επιμορφώσεις.Το διάστημα αυτό εργάζεται ως συμβασιούχος υπάλληλος στο λογιστήριο της ΕΦΑ Πιερίας.
Ως ενεργή πολίτης έχει συμμετάσχει σε διάφορες μορφές συλλογικότητας.
Υπήρξε εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και Γραμματέας Δημοτικου Συμβουλίου του Δήμου Φλώρινας από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως τον Αύγουστο του 2019.
Ήταν αιρετό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Φλώρινας από το 2015 ως το 2019 καθώς και των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας για το ίδιο διάστημα.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κατά τα έτη 2016 ως 2019. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και του 3ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας.
Στα πλαίσια ενδυνάμωσης του ρόλου των γυναικών στο δημόσιο βίο, δραστηριοποιήθηκε τόσο στη Δημοτική επιτροπή Ισότητας του Δήμου Φλώρινας ως μέλος, όσο και στο Κέντρο ερευνών για θέματα ισότητας ΚΕΘΙ συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά σεμινάρια και εργασίες διαφόρων δράσεων ανά την επικράτεια.