Η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού “Ενότητα – Συνεργασία”

H ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Φλώρινας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  ¨Ενότητα – Συνεργασία¨ Στάθη Κωνσταντινίδη, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ¨Λύγκος¨ σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, κατά την διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του Συνδυασμού εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019.

Καλησπέρα σας

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Για άλλη μια φορά με συγκλονίζετε με την αγάπη σας και την σημερινή σας παρουσία.

Αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση είναι το καθαρό μήνυμα νίκης που θα έρθει μεθαύριο Κυριακή στις 2 του Ιούνη.

Από όλα τα χωριά μας αλλά και όλες τις γειτονιές της πόλης, σας φέρνω την απαίτηση όλων των κατοίκων του Δήμου μας για καλύτερη Φλώρινα, με σύγχρονες υποδομές και ανθρώπινο πρόσωπο.

Συνδημότισσες, συνδημότες σας υποσχόμαστε ότι δεν θα προδώσουμε ποτέ την εντολή σας, θα εργαστούμε ακατάπαυστα τα τέσσερα χρόνια ακόμα και σε συνεργασία με συμβούλους άλλων παρατάξεων προκειμένου μια υγιής πλειοψηφία στο Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορέσει να βγάλει την πόλη και όλα τα χωριά από το τέλμα και την στασιμότητα που έχουν βυθιστεί τα τελευταία χρόνια από την απραξία της Δημοτικής Αρχής.

Σας ξαναλέμε, δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις και θαύματα, υποσχόμαστε καθημερινή δουλειά με συντονισμό και σωστή καθοδήγηση όλων των συμβούλων μας που εκλέχθηκαν και δεν εκλέχθηκαν και τονίζω πάλι και αυτών που δεν εκλέχθηκαν. Όλοι θα είναι στο πλάι μας. Μαζί μας θέλουμε να είναι και όλοι οι υπόλοιποι που είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους.

Όπως τονίζουμε συνέχεια θα αξιοποιήσουμε κάθε ευρώ είτε από κοινοτικούς είτε από εθνικούς πόρους για έργα μικρά αλλά κυρίως για έργα μεγάλα που θα σηματοδοτήσουν μια ανάπτυξη μεγάλη του τόπου μας.

Όλοι οι σύλλογοι, όλοι οι φορείς, το Πανεπιστήμιο, το ΕΒΕ, ο εμπορικός σύλλογος θα είναι οι καθημερινοί μας σύμβουλοι για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλους τους τομείς της μικρής μας κοινωνίας και να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της.

Όλοι μας, αυτά τα χρόνια, καταφέρνουμε να επιβιώσουμε δύσκολα. Δεσμευόμαστε για τα μεγάλα έργα όπως η Τηλεθέρμανση για να μειωθούν οι πάγιες δαπάνες όλων των νοικοκυριών. Θα σταθούμε με δράσεις συνεχείς και στοχευμένες δίπλα σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους εμπόρους, τους επιστήμονες και τους υπαλλήλους για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια πιο ανθρώπινη πόλη. Θα βοηθήσουμε όλους τους κατοίκους των χωριών μας να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στα χωριά που καθημερινά ερημώνουν.

Έχουμε αναλύσει το πρόγραμμα μας, που θα αναπτύξουμε σε όλους τους τομείς.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ / ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ / ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / ΑΝΑΨΥΧΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΔΡΕΥΣΗ / ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ / ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ / ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ / ΝΕΟΛΑΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

Και όχι μόνο αυτά. Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις των συμπολιτών μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί με σταματούν ακόμα στο δρόμο και μου προτείνουν πράγματα γιατί ξέρουν ότι εμείς θα τα εξετάσουμε σοβαρά και ότι εμείς μπορούμε να τα υλοποιήσουμε.

Προχθές με σταμάτησε συμπολίτης μου και μου κατέθεσε τις ιδέες του.

Την πορεία αυτή για ανάπτυξη, διαφάνεια, ίση μεταχείριση και δικαιοσύνη δεν θα ανακόψει κανείς. Όσο και να ιδρώνουν, όσο και να πληρώνουν, ότι μέσο και να χρησιμοποιηθεί θα είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Οι πολίτες αυτού του τόπου δεν είναι κουτοί για να πέσουν θύματα μεγαλόσχημων που έκαναν επάγγελμα τη διαμόρφωση συνειδήσεων. Ότι και να μηχανευτούν δεν θα τους ακολουθήσω σε αυτόν τον δρόμο. Εγώ δε θα χωρίσω τους ανθρώπους με βάση την ιδεολογία τους, την καταγωγή τους, ή αλλά χαρακτηριστικά τους.. Αναλαμβάνω και θα υλοποιήσω με τους συνεργάτες μου, ίσως το πιο μεγάλο έργο για τον τόπο μας. Να ενώσω τους ανθρώπους. Ο ήλιος βγαίνει για όλους. Όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού.Το λέω και το εννοώ. Το Δημαρχείο θα είναι ανοιχτό για όλους, για να κάνουμε πράξη την ενότητα και να αποκηρύξουμε τους διαχωρισμούς και τον φανατισμό που σπέρνουν τεχνηέντως για να εγκλωβίζουν τους ανθρώπους, να κάνουν ατομικούς στρατούς με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας τους για εξουσία και ηγεμονισμό.

Επί ημέρες προβληματίστηκα αν έπρεπε να ασχοληθώ με την συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου. Με αναγκάζει όμως. Μόλις χθες συγκάλεσε σε σύσκεψη τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να τους ενημερώσει σχετικά με πρόσκληση για ανωμοτί κατάθεση από τον Εισαγγελέα  για τη λειτουργία και την απομάκρυνση των παλιών παιδικών χαρών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου θα έπρεπε οι Δήμοι να προσαρμόσουν τις  παιδικές χαρές της χωρικής τους αρμοδιότητας στις τιθέμενες προδιαγραφές από 1-1-2014 ως 30-6-2014, ειδάλλως θα έπρεπε να απομακρυνθούν. Η απομάκρυνση αυτή έγινε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση γι΄αυτό και η παρέμβαση της Εισαγγελίας. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι σε αυτή τη συγκέντρωση ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε σε ανώνυμη καταγγελία και τη χρέωσε σε μένα χωρίς κανένα στοιχείο. Ή έχει μαντικές ικανότητες ή εμμονή στο πρόσωπο μου. Αυτό που απέκρυψε ο απερχόμενος είναι ότι ανάλογη έρευνα διεξάγεται και στον Δήμο Αμυνταίου. Μήπως και εκεί έκανα εγώ την καταγγελία; Τώρα βέβαια  θέλει να το παίξει καλός και άγιος σ τους προέδρους όταν τόσα χρόνια τους αγνόησε και δεν τους έδωσε κανένα δικαίωμα υπογραφής. Βέβαια ουδεμία καταγγελία έχει γίνει από μένα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για όσα συκοφαντικά εκτοξεύονται. Και τώρα η αλήθεια. Ο ίδιος προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών επειδή δεν προσάρμοσε τις παιδικές χαρές σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας ή δεν κατασκεύασε καινούργιες όπου δεν υπάρχουν και ταυτόχρονα να με διαβάλλει.

Μάταιος κόπος. Η προσπάθεια του έπεσε στο κενό πριν ξεκινήσει. Όπως στο κενό θα πέσει και η προσπάθεια του να εκλέξει τον έτερο υποψήφιο δήμαρχο.

Γιατί έχει τέτοια πρεμούρα ο δήμαρχος που το έσκασε, που δραπέτευσε χωρίς να δώσει τη μάχη; Και μιλώ για τον απερχόμενο δήμαρχο. Γιατί θέλει τόσο πολύ να ηττηθώ;

Αλήθεια, δεν νομίζετε ότι έχει έρθει η ώρα, ο αντίπαλος υποψήφιος δήμαρχος να μας πει την άποψη του για τα πεπραγμένα Βοσκόπουλου;

Συμφωνεί με τις απευθείας αναθέσεις που έπαιρναν οι λίγοι εις βάρος των πολλών ή τις καταδικάζει;

Τι έχει να μας πει για την τηλεθέρμανση, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν το 2014 αλλά δεν την είδαμε ακόμα; Επικροτεί τους χειρισμούς Βοσκόπουλου;

Θα δώσει και αυτός τζάμπα ρεύμα ή θεωρεί απατηλό ψέμα και κοροϊδία τις υποσχέσεις που έδινε ο σημερινός πολιτικός του σύμμαχος;

Τι επιτέλους έχουν συμφωνηθεί μεταξύ τους; Τι ενώνει αυτούς του δύο;

Τι επιδιώκει ο Βοσκόπουλος; Την συνέχεια του; Το κουκούλωμα των λαθών του; Να δημαρχεύει πίσω από τις κουρτίνες; Να στηριχθεί  από έναν δικό του δήμαρχο για να μπει στη λίστα και να διεκδικήσει τη θέση του βουλευτή;

Και τέλος-τέλος, ως πότε ο απερχόμενος θα ταλαιπωρεί έναν ολόκληρο τόπο με τα καπρίτσια του και τα όνειρά του; Ως πότε θα σέρνεται  η Φλώρινα πίσω από το άρμα των προσωπικών του φιλοδοξιών; Ως πότε οι πολίτες θα σηκώνουν στην πλάτη τους ξένο φορτίο;

Ήρθε η ώρα. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι. ΄Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στην λαίλαπα. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με ότι μας πλήγωσε.Ήρθε η ώρα να τους στείλουμε στα σπίτια τους. Μην πέφτετε στην παγίδα. Δεν υπάρχει νέο ή παλιό. Είναι το ίδιο με άλλο πρόσωπο. Όλοι την Κυριακή στις κάλπες. Καμία ψήφος χαμένη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μόνο μία μεγάλη νίκη. Νίκη της αξιοπρέπειας, νίκης της δημοκρατίας, νίκη της δικαιοσύνης, νίκη της ανθρωπιάς.

Φίλες και φίλοι,

Με συγκίνηση και αγάπη μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο του Δήμου μας, θέλω να σας πω δυο λόγια μέσα από την ψυχή μου. Όποια και να είναι μεθαύριο η ετυμηγορία του Φλωρινιώτικου λαού θα την δεχθώ και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις από όποιο μετερίζι αποφασίσετε εσείς.

Εσείς ψηφίζετε, εσείς αποφασίζετε. Πρέπει όμως ο καθένας από εμάς να σκεφθεί με υπευθυνότητα και σύνεση χωρίς φανατισμούς τι θα έρθει στην πόλη μας την Δευτέρα μετά τις εκλογές. Θα έχουμε στασιμότητα ή ανάπτυξη, Δήμαρχο όλων των Φλωρινιωτών ή Δήμαρχο μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Θα αρχίσουν να εκτελούνται μεγάλα έργα με πρόγραμμα και συνέπεια ή έργα μικρά και ασυνάρτητα όπως σήμερα.

Σας υπόσχομαι ότι όλοι οι υποψήφιοί μας είτε εκλεγούν είτε όχι , θα είμαι για μένα τα τέσσερα χρόνια πολύτιμοι συνεργάτες. Όπως πολύτιμοι συνεργάτες θα είναι όλοι οι νέοι και όλοι οι Φλωρινιώτες που διαπρέπουν στην δουλειά τους και στην επιστήμη τους στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο και ως σήμερα αποτελούν μια ανεκμετάλλευτη δύναμη. Μια δύναμη που μπορεί να εκτινάξει τον Δήμο μας. Μια δύναμη που θα βάλει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Πρυτάνεις και καθηγητές στα πανεπιστήμια όλου του πλανήτη. Εξειδικευμένοι επιστήμονες σε όλους τους τομείς. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες σε κάθε γωνιά του κόσμου θα αποδειχθούν πολύτιμοι συνεργάτες και πρεσβευτές μας στις κοσμογονικές αλλαγές που οραματιζόμαστε και πρέπει να πετύχουμε για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε την Φλώρινα και πάλι πρωταγωνιστή. Από ουραγό να κάνουμε το Δήμο μας πρωταθλητή.

Αυτές και τέτοιου είδους σκέψεις και ευαισθησίες πρέπει να κυριαρχήσουν στο μυαλό όλων μας.

Να αποφασίσουμε υπεύθυνα για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Γι’ αυτό σας θέλουμε μαζί μας.

Εμπιστευθείτε μας. Δεν θα σας προδώσουμε. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε τους καλύτερους συνεργάτες.

Όλοι σε τέσσερα χρόνια θα είστε περήφανοι για εμάς, γιατί καθημερινά θα είστε δίπλα μας και θα βλέπετε να προσπαθούμε να βάζουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε την νέα μας Φλώρινα.

Την Φλώρινα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Όλοι μαζί. Σε αυτό τον αγώνα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Απλώνουμε το χέρι μας σε όλους τους ψηφοφόρους, σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν.

Φίλες και φίλοι του συνδυασμού μας,

Δώστε μαζί μας αυτές τις τελευταίες ώρες την μεγάλη μάχη, την μητέρα όλων των μαχών. Ο καθένας από εσάς στην γειτονιά του και στο χωριό του διακινήστε το ψηφοδέλτιο μας. Μπορούμε να πείσουμεγια το πρόγραμμα μας. Μπορούμε να πείσουμε για την ταπεινότητα και την καθάρια ματιά μας σε όλους τους κατοίκους της Φλώρινας χωρίς να υποτιμούμε ποτέ κανέναν.

Μπορούμε να πείσουμε για την αγάπη που έχουμε μαζί με όλους τους συνεργάτες για το τόπο μας.

Αγωνιστείτε και η νίκη δεν αργεί. Μια μεγάλη νίκη που θα φέρει φως στο σημερινό σκοτάδι.

Τα καλύτερα έρχονται, το μέλλον μας ανήκει, η Φλώρινα πρωταθλητής και όχι ουραγός.

Σας ευχαριστώ.