Η κυβέρνηση κοντά στους πληττόμενους Φλωρινιώτες

Το Σάββατο 15/01/2022 πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους:

-Στυλιανίδη  Χρήστο, Υπουργό Πολιτικής Προστασίας

– Τριαντόπουλο Χρήστο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές

-Παπαδόπουλο Μιχάλη , Υφυπουργό Μεταφορών

-Σταυριανουδάκη Μιχάλη, Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Οργάνωσης

– Παπαγεωργίου Βασίλη, Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και

– Λέκκα Ευθύμιο, Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ( Ο.Α.Σ.Π),  επισκέφτηκε την Π.Ε Φλώρινας.

Το κλιμάκιο συνόδευαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Δυτ. Μακεδονίας Θωμάς Μάνος, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης , Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου,  εκπρόσωποι της πολιτικής προστασίας , του Στρατού , των Σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε σχολεία, δημόσια κτίρια, το Ωδείο Φλώρινας και κατοικίες ιδιωτών που επλήγησαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022.

Στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στο κτίριο της Π.Ε Φλώρινας. Οι Υπουργοί άκουσαν με προσοχή τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς, όλων των τοπικών φορέων που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη.  Παράλληλα έγινε εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και της μετασεισμικής δραστηριότητας με την  βοήθεια του καθηγητή κ. Λέκκα.  Κατόπιν οι κ. Υπουργοί απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα και δόθηκαν  διευκρινήσεις για την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ για την έγκαιρη αποκατάσταση των υλικών ζημιών σε δημόσια κτίρια  ενώ αναλύθηκε διεξοδικά η διαδικασία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων σε οικίες που χρήζουν επισκευή, ολικής αποκατάσταση ή αποζημίωση οικοσκευών.

Ακόμα τονίστηκε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα  στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον σεισμό και στον εμπορικό κόσμο της περιοχής για εμπορεύματα που έμειναν αδιάθετα ή καταστράφηκαν ένεκα του σεισμού.

Στις τοποθετήσεις τους οι κ. υπουργοί τόνισαν ότι βρίσκονται στην Φλώρινα με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει δώσει ρητές οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης  για την συντόμευση των διαδικασιών και την καταβολή των αποζημιώσεων,  προς ανακούφιση των πληττόμενων συμπατριωτών μας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ  

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ