Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία

ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Φλώρινα, 12 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά προέβη σε ένα ατόπημα. Αυτή όμως τη στιγμή δεν είναι μόνο η ανικανότητα της να χειριστεί τα οικονομικά προβλήματα και τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά ετοιμάζεται να διαπράξει ένα εθνικό έγκλημα. Να παραχωρήσει το όνομα, τη γλώσσα και της εθνότητα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη…

Ο δε «παραιτημένος» έτερος συγκάτοικος της συγκυβέρνησης κ. Καμμένος, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια του να παραμείνει στην «καρέκλα», έσπευσε όψιμα να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Ταυτόχρονα όμως δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι η συμφωνία δεν θα ψηφιστεί στο εσωτερικό της FYROM.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία.  Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων.  Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα Μακεδονία σκέτο. Αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση.

Η Ελληνική ιστορία δεν αποτελεί προϊόν συνδιαλλαγής για την πολιτική επιβίωση των άλλων. Στον βωμό της σταθερότητας των Σκοπίων, δεν θα προσφέρουμε τη δική μας εσωτερική αποσταθεροποίηση. Η εθνική ταυτότητα δεν είναι ταμπέλα, δεν είναι αστυνομική ταυτότητα, δεν είναι μια στατική εικόνα. Είναι πορεία και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την ψυχή, με την κοινωνία. Είναι μια δημιουργική κατάσταση και παρουσία του καθένα στο κοινωνικό και εθνικό γίγνεσθαι. Δεν δίνεται το δικαίωμα σε κανέναν να βεβηλώνει τη μνήμη των αρχαίων και νεότερων Μακεδόνων, των Μακεδονομάχων και όλων όσων γενικά και διαχρονικά πότισαν με το αίμα τους τη Μακεδονική γη.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ