Η ΝΟΔΕ Φλώρινας ως απολογητής της πολιτικής Κεραμέως – Μητσοτάκη

Η τοπική οργάνωση της ΝΔ, μετά την πρόσφατη συνέντευξή μου στα τοπικά μέσα, που αφορούσε στα καταστροφικά σχέδια της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και στις ανακοινώσεις της για αναστολή λειτουργίας των δύο Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, ένιωσε έκδηλα την ανάγκη να απολογηθεί και να βαφτίσει το κρέας – ψάρι επικαλούμενη προχειρότητα στον σχεδιασμό της συνένωσης του Π.Δ.Μ με το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.  Η διατράνωση του Ιδρύματος, που έφερε την περιοχή μας σε προνομιούχα θέση στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, κάνοντάς την πόλο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, της τέχνης και του πολιτισμού και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία και τα Δυτικά Βαλκάνια , αποτελεί για τα τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ ψηφοθηρικό και αναποτελεσματικό σχεδιασμό.

Με τεχνάσματα και επικλήσεις για πρόγραμμα παιδείας, που εδώ και τέσσερις μήνες δε θυμίζει τίποτα άλλο εκτός από ξήλωμα, αρθρογραφούν ατεκμηρίωτα και ευθαρσώς απέναντι στους πολίτες και την φοιτητική κοινότητα που αγωνιά για τις εξελίξεις. Σας πληροφορώ κύριοι της Ν.Δ. και τοπικοί απολογητές της, η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας ιδρύθηκε με το Ν. 3374/2005 και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2006. Έκτοτε μετέχει μέσω των ΜΟ.ΔΙ.Π. σε όλες τις μελέτες και διαδικασίες αξιολόγησης, πιστοποιεί και ενισχύει τα Ιδρύματα ώστε να αυτοβελτιώνονται και να καλύπτουν με επάρκεια το επιστημονικό τους έργο. Συνεπώς, η λειτουργία της ως βασικός θεσμός αξιολόγησης συνεχίζεται από τότε και μάλιστα, το Π.Δ.Μ. και ιδιαίτερα τα Τμήματα της Φλώρινας είχαν επιτυχή αξιολόγηση με διθυραμβικές κριτικές όποτε και να αξιολογήθηκαν.

Ακόμη, υπενθυμίζω, το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με αυτοδιοίκητο. Όπως λοιπόν τα προϋπάρχοντα Τμήματα είχαν επιτυχία,   θα επιτύχουν και τα νεοσύστατα Τμήματα – αν η χρηματοδότησή και η ενίσχυσή τους συνεχιστεί απρόσκοπτα και δεν επιδοθεί η κυβέρνησή σας σε σχέδια που θυμίζουν τα καταστροφικά και αλήστου μνήμης σχέδια Αθηνά (Ι,ΙΙ).

Πολύ θα θέλατε να σβηστεί από τη μνήμη των κατοίκων της Φλώρινας, των φοιτητών/τριων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, η απώλεια του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών εν μία νυκτί και έτσι επιδίδεστε σε χαρακτηρισμούς και υποβάθμιση των νεοϊδρυθέντων Τμημάτων στο νέο και διευρυμένο πλέον Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η λοιδορία σας ως άφεση αμαρτιών και η απαξίωση ως στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Εν κατακλείδι, σας προτρέπω να συζητήσετε με τον κυβερνητικό Βουλευτή της παράταξής σας, να ορθώσετε τη λογική πάνω από τη στείρα προπαγάνδα και μικροπολιτική και να αντιληφθείτε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής,  που για δεκαετίες παράγει αγαθά ανώτερης ποιότητας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, για δεκαετίες παράγει πολιτισμό και φιλοξένησε τον Θ. Αγγελόπουλο, τον Μ. Μαστρογιάννι, τον Χ. Καιτέλ και όλη την avant garde της 7ης τέχνης.

 

Καλή νύχτα και καλή τύχη,

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας,

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα