Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΝΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 13.12.2017

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποτελεί την κορυφαία πράξη των συζητήσεων στη Βουλή αφού αποτελεί τον καθρέφτη των πράξεων και όχι των προθέσεων.

Ας δούμε, όμως, το περιβάλλον μέσα στο οποίο συζητάμε. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τους εθνικούς εργολάβους, τους εθνικούς καναλάρχες και τώρα γνωρίσαμε τους εθνικούς μεσίτες. Ο κ. Σταθάκης και ο κ. Τσίπρας πουλάνε τη ΔΕΗ, τις μονάδες της ΔΕΗ, μισοτιμής, «μπιρ παρά» χωρίς τύψεις, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς ηθικούς φραγμούς. Αν αυτό δεν είναι εθνικό έγκλημα, γιατί τότε ο κ. Τσίπρας κρύβεται; Και αν τελικά είναι ένα μεγάλο εθνικό ψέμα, τότε οφείλουν μια μεγάλη «συγγνώμη» στους κατοίκους της περιοχής και στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Μόλις πριν από λίγο ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η πώληση του 40% είναι μια ευνοϊκή εξέλιξη. Μάταια περιμένουν οι κάτοικοι των Αναργύρων και των Bαλτονέρων της Φλώρινας τη μετεγκατάσταση, το «πάγωμα» του ΕΝΦΙΑ, της ΔΕΗ, της φορολογίας, όπως ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις κατολισθήσεων, πλημμυρών, σεισμών κ.λπ. Ούτε ένα ευρώ δεν τους δόθηκε για οικοσκευή. Ακούστε και το ωραίο, κύριοι συνάδελφοι: Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, στα συλλαλητήρια που γίνονται για να μην πουληθεί η ΔΕΗ ήταν παρόντες. Είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν να πουληθεί η ΔΕΗ, θα ψηφίσουν ξανά να πουληθεί όταν θα έρθει στη Βουλή και πολύ σοφά ο λαός μας λέει: «Με τον λύκο τρων τ’ αρνί και με τον νοικοκύρη πάνε και το μοιρολογάνε».

Ο κ. Γαβρόγλου με τον επαίσχυντο νόμο επέτρεψε να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια και θα μείνει στη ιστορία ως ο «νεκροθάφτης» των περιφερειακών πανεπιστημίων, αφού επιτρέπει με τα δεκαπέντε χρόνια οι καθηγητές να μετακομίζουν στα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα έκανε για να εξυπηρετήσει τη γυναίκα του γενικού του γραμματέα, η οποία υπηρετεί στη Φλώρινα και ήδη έχει κάνει τα χαρτιά της για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Άκουσα με έκπληξη τον λαλίστατο Πρόεδρο, τον κ. Βούτση, και πίστεψα ότι βρίσκομαι στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία. Δεν βρήκε να πει μία κουβέντα για το ότι μετέτρεψε ο ίδιος τα περιπολικά της Αστυνομίας σε «ταξί» για να μεταφέρονται οι «Ρουβίκωνες» και κάθε λογής συλλογικότητες. Δεν είπε τίποτα για το ότι συγγενικά του πρόσωπα ήταν στην υποδοχή του αρχιδολοφόνου, του Κουφοντίνα, στον οποίον εσείς επιτρέψατε να βγει και να πιει καφέ με τους φίλους του. Αυτά είναι τα πράγματα που κάνατε.

Άκουσα, μάλιστα, συναδέλφισσες να λένε εδώ ότι πήρατε και επαίνους για το σωφρονιστικό, προφανώς γιατί ο νόμος Παρασκευόπουλου άδειασε τις φυλακές και σήμερα δεν τολμάμε να κυκλοφορήσουμε με το μετρό ή με το λεωφορείο. Κάθε ένα λεπτό γίνεται μια ληστεία. Μέχρι και στη Φλώρινα αυξήθηκαν οι ληστείες τα τελευταία δύο χρόνια. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιο πράγμα.

Άλλο πιο ωραίο: Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε όπλα και οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε εμπάργκο. Ακούστε την υποκρισία. Μιλάω για τα όπλα της Σαουδικής Αραβίας. Και οι Ευρωβουλευτές πουλάνε εμπάργκο. Ακριβώς αυτά που λέω. Ψάξτε τα! Η υποκρισία σ’ όλο της το μεγαλείο. Ξαφνικά ανακαλύψατε τους κατοίκους της Υεμένης, οι οποίοι δοκιμάζονται.

Ο Ερντογάν ήλθε εδώ και δεν θέσατε κουβέντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται στην Τουρκία, για τα χωριά των Κούρδων τα οποία βομβαρδίζει, για το ότι έγινε σύλληψη οκτώ αριστερών Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών εδώ, στην Ελλάδα, ως δώρο στον «Σουλτάνο». Κουβέντα! Κουβέντα! Διοργανώσατε το φιάσκο του Ερντογάν -αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι είναι φιάσκο- για να βγουν οι δύο φωτογραφίες, η μία του «Σουλτάνου» στη Θράκη και η άλλη του κ. Τσίπρα στην Αθήνα. Θα του χρειαστεί για το βιογραφικό του.

Για όλη αυτήν την κατάσταση θα μπορούσαμε να μιλάμε για μέρες, ίσως και για μήνες. Θέλω, όμως, να πω το εξής, επειδή συζητάμε για τον Προϋπολογισμό και περνάει ο χρόνος: Με τη γραφειοκρατία που ενισχύσατε, τη διαπλοκή που τροφοδοτήσατε και με το εχθρικό κλίμα, το οποίο δημιουργείτε, πιστεύετε ότι θα γίνουν επενδύσεις και ότι θα έλθει η ανάπτυξη; Και αν κάποιος με κάποιον μαγικό τρόπο τις έφερνε από τη μία πόρτα, θα έφευγαν από την άλλη.

Είναι ο τρίτος σας Προϋπολογισμός και σίγουρα θα είναι ο τελευταίος, γιατί ο Προϋπολογισμός του 2019 προϋποθέτει αίμα και δάκρυ, γιατί οι περικοπές στις συντάξεις θα είναι αιματηρές, αλλά και στους μισθούς θα γίνει το ίδιο.

Θυμάστε τι λέγατε και για τους Προϋπολογισμούς του 2015 και του 2016 και του 2017; Σε όλους πέσατε έξω. Το ίδιο θα γίνει και για τον Προϋπολογισμό του 2018. Είναι ένας Προϋπολογισμός αντιαναπτυξιακός, φορομπηχτικός, ανάλγητος.

Ξεκινάω με τις μειώσεις των επιδομάτων σε δύο-τρία σημεία. Μειώνετε κατά 50% το επίδομα θέρμανσης, από 200 εκατομμύρια στα 100, από τα 100 στα 50, όταν στη Φλώρινα έχουμε οκτώ μήνες χειμώνα.

Εδώ θέλω να πω το εξής, κύριε Χουλιαράκη και θα απολογηθείτε γι’ αυτό: Πήρατε τα 50 εκατομμύρια της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και Μελίτης, όταν μαζεύατε τότε -το ξέρετε- τα ταμειακά διαθέσιμα για την υπερήφανη εξωτερική σας πολιτική και σήμερα δεν μπορεί να γίνει το έργο. Δεν υπάρχουν λεφτά.

Ακόμα και σήμερα, που είμαστε στις αρχές Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι των χωριών της Φλώρινας δεν έχουν πάρει τα ξύλα. Τώρα εγκρίθηκαν. Πώς θα πάνε στα βουνά να τα κόψουν με τα χιόνια που υπάρχουν;

Είναι εδώ και ο κ. Αποστόλου. Υποσχεθήκατε μαζί με τον κ. Τσίπρα ότι θα εντάξετε τους νέους αγρότες, τους επιλαχόντες, στο πρόγραμμα. Ακόμα περιμένουν. Τα φασόλια των Πρεσπών έχουν καταστραφεί και αρνείστε να τους αποζημιώσετε.

Μειώνετε τα πολυτεκνικά επιδόματα, όταν έχουμε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Ίσως το μοναδικό το οποίο δεν θα έπρεπε να είχατε κάνει, θα ήταν αυτό. Αυτοκτονούμε ενσυνείδητα με αυτή σας την πράξη. Μειώνετε το ΕΚΑΣ και ξέρετε πού έχει αντίκτυπο.

Έρχομαι σε ένα άλλο πολύ ωραίο, δικό σας πυροτέχνημα. Σήμερα η Εφημερίδα σας, το «ΕΘΝΟΣ», έχει πρωτοσέλιδο ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου η φοροδιαφυγή στα καύσιμα. Έφτασαν σε σημείο να σας εγκαλούν ακόμη και οι δικές σας εφημερίδες. Είναι αυτό το μανιφέστο που χτίζατε για τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα και τις λίστες Λαγκάρντ και όλα αυτά τα συναφή και λέγατε ότι θα πάρετε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Και σήμερα, το 2017, αρχίζουν οι παραγραφές για τις λίστες του 2011.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πλέον, αυτά τα παραμύθια για έξοδο από το μνημόνιο ούτε στα νηπιαγωγεία δεν τα πιστεύουν. Έχετε χρεώσει τη χώρα με 3,5% πλεονάσματα μέχρι το 2022.

Να σας αναφέρω κι ένα πολύ ωραίο. Θυμάστε τις ομηρικές μάχες που δίνατε, όταν επρόκειτο να ψηφίσουμε τα υπερπλεονάσματα; Εσείς λέγατε ότι για κάθε 1 εκατομμύριο πλεόνασμα, θα κάνουμε 1 εκατομμύριο ευρώ παροχές. Και σύσσωμη η Αντιπολίτευση σας έλεγε τότε -που σας φταίει όλη η Αντιπολίτευση- ότι αυτό θα γίνει μόνο από το πλεόνασμα του πλεονάσματος.

Ζήτησε κανείς συγγνώμη για αυτά τα ψέματα τα οποία λέγονταν εδώ μέσα; Απομυζάτε τον ελληνικό λαό, για να έχετε πάνω από 3,5% πλεόνασμα και για να δίνετε αυτά τα ψίχουλα της ντροπής. Και δεν ντρέπεστε και τα αναφέρετε κιόλας.

Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Φτάνω στο τέλος. Δεν προλαβαίνω να τα πω όλα. Θα σας πω μόνο, αν θέλετε να ακούσετε, ότι το 2015, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκτροχιάστηκε η οικονομία και η χώρα. Τα πειράματά σας με τους σηκωμένους γιακάδες, τα φουλάρια και τα σκουλαρίκια, τότε που πηγαινοερχόσασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρέωσαν τη χώρα με 100 δισεκατομμύρια ευρώ για τις επόμενες δεκαετίες. Το 2015 θα στοιχειώνει για πολλά χρόνια τους Έλληνες και θα αποτελεί για εσάς τον χειρότερο εφιάλτη.

Θα κλείσω με ένα αγαπημένο σύνθημα που λένε οι δικοί σας ψηφοφόροι στις πλατείες: «Αλέξη, θυμήσου, λήγει η σύμβασή σου».

Ευχαριστώ.