Η Πέτη Πέρκα στον ΣΚΑΪ: «Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει ότι η οικονομία πρέπει να εξυπηρετεί την κοινωνία και όχι το αντίθετο» (video)

Η Πέτη Πέρκα στον ΣΚΑΪ: «Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει ότι η οικονομία πρέπει να εξυπηρετεί την κοινωνία και όχι το αντίθετο» (video)

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στο θέμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ή αλλιώς νέες εκλογές τον Αύγουστο. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε αρχικά σχετικά με το ενδεχόμενο για τρίτες εκλογές, ότι θα έχει ευθύνη η αντιπολίτευση, αφού δεν τηρεί στάση υπευθυνότητας, με την κα Πέρκα να απαντάει δηκτικά ότι «για τη ΝΔ, φταίει πάντα η αντιπολίτευση».

«Αν οι 151 Βουλευτές δεν αρκούν για να κυβερνήσει μια κυβέρνηση σε μια δημοκρατική χώρα», συνέχισε, «εννοείτε ότι πρέπει να αλλάξουμε και το Σύνταγμα; Λέμε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχει αδιέξοδο και προβλέπεται ότι με 151 Βουλευτές σχηματίζεται κυβέρνηση. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα ακούγεται μάλλον ως απειλή και εκβιασμός, παρά ως μια σοβαρή πρόταση. Μας λέει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης, ελάτε να με ψηφίσετε, να μου δώσετε αυτή τη μεγάλη αυτοδυναμία που θέλω, αλλιώς θα πηγαίνουμε σε εκλογές έως ότου την αποκτήσω. Μάλιστα, οι αλλαγές που ακούμε ότι προγραμματίζουν να κάνουν, πραγματικά μας τρομάζουν. Ήδη ακούσαμε και κάποιους Υπουργούς να μιλάνε για 180 Βουλευτές, ώστε να προχωρήσουν ανεξέλεγκτοι στις ‘μεταρρυθμίσεις’ που επιθυμούν.

Ξέρετε, ενώ το νόημα της λέξης ‘μεταρρυθμίσεις’ είναι θετικό, τα τελευταία χρόνια ο λαός έχει αρχίσει να τρομάζει στο άκουσμά τους, ειδικά όταν γίνονται χωρίς ευρεία συναίνεση. Αυτό είναι κάτι που πράγματι δε θα μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση με 151 Βουλευτές, θεωρώ όμως ότι είναι καλό που δε θα μπορεί να το κάνει. Σε μια δημοκρατία, όλα τα κόμματα στη Βουλή έχουν λόγο, εκφράζουν ένα μεγάλο κομμάτι ή ένα μικρότερο του ελληνικού λαού και πάνω εκεί πρέπει να γίνεται συζήτηση – κάτι που δεν έγινε σ’ αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο που περάσαμε. Δυστυχώς ο κόσμος δεν παρακολουθεί το κανάλι της Βουλής, αλλά σε πάρα πολλά νομοσχέδια φαινόταν το άδικο, το λάθος, η ΝΔ όμως έλεγε ουσιαστικά ότι ‘έχουμε πλειοψηφία, ψηφίσαμε, τελειώσαμε».

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου για τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, η υποψήφια Βουλευτής Φλώρινας ήταν σαφής: «Πάντα έχουμε υπεύθυνη στάση. Αυτό που έγινε όμως την τελευταία τετραετία ήταν απαράδεκτο. Στην Παιδεία για παράδειγμα, μπορούσαμε να δεχτούμε ισοτιμία των Κολλεγίων με τα δημόσια Πανεπιστήμια ή αστυνομία στα Πανεπιστήμια; Στην Υγεία, μπορούσαμε να δεχτούμε κατά την πανδημία να ακούμε τον Πρωθυπουργό να λέει ότι δεν γνωρίζει κάποια μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι; Έγιναν πολύ δύσκολα πράγματα στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, τα οποία δυστυχώς μια μεγάλη πλειοψηφία, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, τα έκρυψε».

Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της ΝΔ σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση του Άρθρου 16, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη λειτουργία ιδιωτικών ανώτατων ιδρυμάτων στην Ελλάδα, η κα Πέρκα υπογράμμισε τα εξής: «Πρώτον και κύριο, τα Πανεπιστήμιά μας είναι στο ανώτερο επίπεδο, βρίσκονται στο 6% των καλύτερων Πανεπιστημίων. Αντί λοιπόν να τα ενισχύσουμε, η ΝΔ άσκησε μια ταξική πολιτική για την Παιδεία. Όταν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ‘κόβονται’ παιδιά από το δημόσιο Πανεπιστήμιο, αλλά όσα από αυτά έχουν λεφτά, πηγαίνουν στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και παίρνουν πτυχίο, είναι ταξικό. Αυτή την πολιτική θέλει να συνεχίσει η ΝΔ με την αναθεώρηση του Άρθρου 16».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αναφορά στην τραγική υποστελέχωση των νησιών του Αιγαίου σε ασθενοφόρα, όπου στα περισσότερα νησιά είναι διαθέσιμο μόλις ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Αφού ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για «διαχρονικό» πρόβλημα, η κα Πέρκα σχολίασε ότι για τη ΝΔ, όλα τα προβλήματα είναι «διαχρονικά». «Η κυβέρνηση αυτή δεν είχε ευθύνη για τίποτα. Εδώ και 4 χρόνια, με επεκτατικούς προϋπολογισμούς, δεν έγιναν ούτε καν τα στοιχειώδη για την ασφάλεια και την υγεία και τώρα η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα τα κάνει όλα στην επόμενη τετραετία.

Τα θέματα της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σοβαρά και είδαμε ότι αυτή η κυβέρνηση τα έχει χαμηλά στην ατζέντα της. Παράδειγμα, τα Τέμπη, όπου από το πόρισμα αποδεικνύεται ότι σωστά λέγαμε πως έπρεπε να υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν επί ΣΥΡΙΖΑ – φυσικά μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, το θέμα τεχνηέντως έφυγε από το δημόσιο διάλογο και αρχίσαμε πάλι να μιλάμε για την περίοδο 2015-2019. Άλλο παράδειγμα, πρόσφατα είχαμε εργατικό ατύχημα, όπου για 100 ευρώ που στοίχιζε μια λάμα, σκοτώθηκε άνθρωπος.

Το θέμα της ασφάλειας και της υγείας είναι υποβαθμισμένο, το είδαμε άλλωστε με τον τελευταίο νόμο που η ΝΔ, αφού κήρυξε τη λήξη της πανδημίας, προχώρησε στην ιδιωτικοποιήση του ΕΣΥ. Παράλληλα, φάνηκε και από τους προϋπολογισμούς με τα μειωμένα κονδύλια για την υγεία. Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την υγεία, προσπαθούν και να την ιδιωτικοποιήσουν, τη στιγμή που είδαμε πόσο συνεισέφερε ο δημόσιος τομέας της υγείας και πόσο ανύπαρκτος υπήρξε ο ιδιωτικός κατά την πανδημία.

Ελάτε να δείτε στη Φλώρινα, την οποία εκπροσωπώ, το νοσοκομείο μας που δεν έχει γιατρούς και δανείζεται καρδιολόγους και παθολόγους κι ο κόσμος κινδυνεύει. Η ΝΔ δεν έχει καταλάβει ότι η οικονομία πρέπει να εξυπηρετεί την κοινωνία και όχι το αντίθετο».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/QX3EnJpetms