Η Πέτη Πέρκα στο ΣΚΑΪ: «Το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι μάχες και αγώνας παντού» (video)

Η Πέτη Πέρκα συμμετείχε στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τη Βουλή. Η κα Πέρκα ανέλυσε το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε ‘ΠΑΡΩΝ’ στη συγκεκριμένη τροπολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής καλούσε την κυβέρνηση σε συζήτηση, ούτως ώστε, με ευρεία πλειοψηφία, να αποκλειστεί από το πολιτικό προσκήνιο η Χρυσή Αυγή (ΧΑ), που έρχεται τώρα με άλλο προσωπείο. Είχαμε θέσει όμως δύο όρους:

Ο πρώτος είναι προφανής, να μην είναι αντισυνταγματική η διάταξη δεδομένου ότι το  Άρθρο 29, παρ. 1, του Συντάγματος ορίζει πως η ίδρυση πολιτικών κομμάτων είναι ελεύθερη.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο όρο που είναι και πολύ σημαντικός, είχαμε τονίσει ότι η διάταξη δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια για χρήση και κατά συνέπεια μελλοντικό αποκλεισμό κομμάτων της Αριστεράς».

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου για την περίπτωση που μέλη ενός κόμματος της Αριστεράς είναι «τρομοκράτες, δολοφόνοι κτλ», η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής: «Με βάση τη νομοθετική πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν έχουν δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών, πολιτικά κόμματα, στα οποία συμμετέχει ως υποψήφιος πρόσωπο το οποίο έχει καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του ποινικού Κώδικα.

Πέρα όμως από τη δική μας πρόταση, προσήλθαμε στο διάλογο, κάνοντας έναν συμβιβασμό σε σχέση με την αρχική μας τροπολογία, λέγοντας ότι είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε κι άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο, όπως για παράδειγμα αυτή των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου – Κοντιάδη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, καλέσαμε και την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω, χωρίς επιτυχία. Έχουμε συνηθίσει εδώ και καιρό τη ΝΔ να ψηφίζει σχεδόν μόνη της στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λοιπόν είχε μια πολύ σοβαρή στάση, ενώ σε ό,τι αφορά στην τροπολογία της κυβέρνησης, αυτή εμπλέκει και τον Άρειο Πάγο. Δηλαδή, η δικαστική εξουσία παίρνει πολιτικά χαρακτηριστικά – γεγονός που έθιξε και ο κ. Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ασχέτως αν ψήφισε στο τέλος υπέρ της τροπολογίας. Εύχομαι ειλικρινά να μην υπάρξει μεγάλη εμπλοκή στον Άρειο Πάγο, να μη δικαιωθούν οι συνταγματολόγοι και η τροπολογία να μη κριθεί αντισυνταγματική, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα, θα πάμε πολύ πίσω».

Σε σχόλια των δημοσιογράφων και του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Καλαφάτη, για το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρελθόν με τη ΧΑ, ότι δεν μπόρεσε να προχωρήσει στη δίκη και γενικότερα ότι της ‘κλείνει το μάτι’», η κα Πέρκα ήταν κατηγορηματική: «Το παρελθόν μας σε ό,τι αφορά τη ΧΑ είναι μάχες και αγώνας παντού. Κάτι που δεν ισχύει για τη ΝΔ, όπου ο κ. Σαμαράς είχε δυο χρόνια στα συρτάρια του τα στοιχεία για τη ΧΑ και δεν έκανε τίποτα, ο κ. Μπαλτάκος μιλούσε κανονικότατα με τον κ. Κασιδιάρη, ενώ παράλληλα στη ΝΔ μιλούσαν για «σοβαρή ΧΑ». Με την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κάτω από μια ιδιαίτερη πίεση όλης της κοινωνίας, ξεκίνησε η δίκη. Στη δίκη αυτή όμως, ούτε ένας Βουλευτής, ούτε ένα στέλεχος της ΝΔ πήγε να καταθέσει, ενώ εμείς ήμασταν εκεί σύσσωμοι.

Θέλω επίσης να αναφέρω ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης, τα τελευταία 3 χρόνια, επί ΝΔ, οργανώνει πολιτικό κόμμα από τη φυλακή. Παράλληλα, στην περιοχή μου, τη Φλώρινα, έγινε στις 18 Δεκέμβρη συλλαλητήριο με μέλη της ΧΑ – με άλλο βέβαια προσωνύμιο – παρουσία της αστυνομίας, με φύλαξη κτλ και φυσικά αντέδρασε η δημοκρατική κοινωνία της πόλης.

Η Αριστερά ήταν πάντα απέναντι στο φασισμό, ακόμα κάνουμε πορείες. Όσα λέτε, αλλά και η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες ‘κλείνουν το μάτι’ στη θεωρία των δύο άκρων. Τα πράγματα αυτά, πέρα από ανιστόρητα, είναι και πολύ επικίνδυνα».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/1WFz4WWluUc