Η Πέτη Πέρκα στο Action24: «Η διακυβέρνηση της ΝΔ έχει κάνει τους  πλούσιους πλουσιότερους και τους  φτωχούς φτωχότερους» (video)

Η τηλεοπτική παρουσία της υποψήφιας Βουλευτή Φλώρινας ξεκίνησε με αναφορά στα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μέχρι το 2015 και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα εξής: «Άκουσα τον κ. Πλεύρη προηγουμένως να λέει ότι έχει κυβερνήσει και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα οι δύο θητείες είναι συγκρίσιμες. Άκουσα επίσης χθες τον Πρωθυπουργό να λέει για «τον Τσίπρα που μας έβαλε στα μνημόνια».

Υπενθυμίζω λοιπόν για πολλοστή φορά και πλέον θα το λέω συνέχεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε μια χώρα πτωχευμένη, που κατάφεραν να την πτωχεύσουν το 2009 και το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ και βεβαίως η συγκυβέρνηση, φέρνοντάς μας μάλιστα και δύο μνημόνια που είχαν 65 δισ. μέτρα, τα οποία και δε βγήκαν. Εκεί ‘την πλήρωσαν’ πολλοί, τότε ήταν που κόπηκαν και οι συντάξεις.

Και το 2015 έρχεται ένα κόμμα που δε συμμετείχε στην κατάρρευση της χώρας, βεβαίως υπέγραψε ένα 3ο μνημόνιο, βεβαίως επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τον κόσμο, ειδικά κάποιους συμπολίτες μας, κατάφερε όμως να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, κατάφερε να αφήσει 37 δισ. ευρώ αποθεματικό για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία και να έχει έναν ‘καθαρό’ οδικό χάρτη για το χρέος. Έτσι μπόρεσε την τελευταία τετραετία ο κ. Μητσοτάκης να δανείζεται και να βγει στις αγορές πιο εύκολα.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούμε να τα ξεχνάμε, η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015, ούτε προφανώς το 2019. Συγκρίνεις πάντα μια κυβέρνηση από το τι παρέλαβε και τι παρέδωσε. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν παρέλαβε όλα αυτά που περιέγραψα και τελικά τι δίνει; Ο ΟΟΣΑ, η Eurostat, η ΕΛΣΤΑΤ, ακόμα και τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η ΝΔ υποστηρίζει πως ως κυβέρνηση αντιμετώπισε πρωτοφανείς κρίσεις, όπως είναι η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος, η κα Πέρκα τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διαχείριση των κρίσεων αυτών για την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν μια ευκαιρία για πλουτισμό των πλουσίων και για συσσώρευση υπερκερδών. Είτε μιλάμε για την υγειονομική κρίση, με 10 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα σε εταιρίες που πουλάνε μάσκες, οι οποίες δημιουργήθηκαν κυριολεκτικά μέσα σε μια μέρα. Είτε για την ενεργειακή κρίση, με τα «ουρανοκατέβατα» υπερέσοδα των τεσσάρων καθετοποιημένων παραγωγών, της προμήθειας ρεύματος και των διυλιστηρίων, όπου έχουμε να κάνουμε με 7 δισ. υπερκέρδη, από τα οποία δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ.

Τι να πρωτοαναφέρω, τους αγρότες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι σαφές ότι η πολιτική της ΝΔ εξυπηρετεί τους πλούσιους και όχι την πλειοψηφία του λαού. Είναι γεγονός και το ξέρουν όλοι ότι δεν στηρίχθηκε καθόλου η οικονομία, δεν στηρίχθηκε καθόλου η μεσαία τάξη, ούτε οι πιο ευάλωτοι. Για να μην αναφερθώ στους έμμεσους φόρους, όπου την τετραετία αυτή οι πολίτες πλήρωσαν 2.8 δισ., ακούμε συνεχώς για τους φόρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τώρα όμως αποδεικνύεται ότι οι πολίτες πλήρωσαν περισσότερα μέσω των έμμεσων φόρων. Ο κόσμος ξέρει πώς πλήρωνε από τη μία τσέπη 4.5 δισ. ευρώ ΦΠΑ για το 2022 και υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, και από την άλλη τους έδιναν ένα μικρό επίδομα από τα δικά τους λεφτά. Στην πραγματικότητα χρηματοδοτούσαν/επιδοτούσαν την αισχροκέρδεια. Και τώρα έχουμε και το τσουνάμι των πλειστηριασμών, δηλαδή και πάλι έχουμε διεύρυνση των ανισοτήτων και αναδιανομή του πλούτου. Αυτό είναι το σύνθημα: οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

Η κα Πέρκα στη συνέχεια, σχολιάζοντας προηγούμενη παρέμβαση του κ. Πλεύρη, υπογράμμισε ότι η οικονομία πρέπει να υπηρετεί την κοινωνία και είναι οι ανάγκες της κοινωνίας που πρέπει να μπουν μπροστά. «Είναι τραγικό, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και μάλιστα Υπουργός Υγείας, να υποστηρίζει ότι το 5% στον προϋπολογισμό για την Παιδεία και το 7% για την Υγεία είναι σπατάλη. Κ. Πλεύρη, είμαι Βουλευτής Φλώρινας, όπου έχουμε ένα νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, που έχει μαστογράφο, δεν έχει όμως γιατρό για να λειτουργήσει και οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν μαστογραφία – αυτό παραδίδετε».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το δημοσιογράφο να διερωτάται, γιατί, αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, αυτό δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, για να λάβει την εξής απάντηση: «Θα πω κάτι πολύ κοινότοπο, που όμως είναι γεγονός. Η πραγματική δημοσκόπηση είναι η κάλπη. Οι δημοσκοπήσεις είναι μια ‘φωτογραφία της στιγμής’ και δυστυχώς δε φαίνεται να ‘πιάνουν’ όλους τους ψηφοφόρους. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όμως που πάντα πρέπει να προσέχουμε, γιατί πραγματικά μας καθοδηγούν, δείχνουν ότι το τελικό συμπέρασμα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται. Επειδή λοιπόν η κοινωνία ξέρει πώς ζει, στις εκλογές θα έχουμε εκπλήξεις, εννοώ για τη ΝΔ, ειδικά σε κάποιους νομούς όπως η Φλώρινα, που έχει υποστεί βίαιη απολιγνιτοποίηση, ανεργία, φτώχεια, απόγνωση».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/Tx7AhBV26p8