Η Πέτη Πέρκα στο MEGA: «Κάθε φορά που ο λαός αντιδρά στην ‘εμμονή’ της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ο κ. Μητσοτάκης λέει προσχηματικά ‘θα το αναλάβω εγώ προσωπικά’» (video)

Η υποψήφια Βουλευτής Φλώρινας ξεκίνησε την τηλεοπτική της παρουσία, σχολιάζοντας το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές ή αλλιώς τρίτες κάλπες τον Αύγουστο. «Τέτοιες δηλώσεις ακούγονται περισσότερο ως εκβιασμός και απειλή, παρά ως πρόταση. Ο κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθεια να συγκεντρώσει τους ψηφοφόρους υπέρ της ΝΔ, εμφανίζει μια αλαζονική συμπεριφορά. Θέλω να πω όμως ότι δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία, δεν μπορεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών να δικαιολογεί μια τέτοια συμπεριφορά.

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι οι κάλπες είναι άδειες και σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσπαθούμε σ’ αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε στην πρώτη, να συζητήσουμε δηλαδή προγραμματικά. Η προηγούμενη προεκλογική περίοδος αναλώθηκε στον τρόπο διακυβέρνησης, στην αυτοδυναμία ή την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Κάναμε κι εμείς στρατηγικά το λάθος και εγκλωβιστήκαμε σ’ αυτό, τώρα όμως έχουμε ήδη ξεκινήσει να επικοινωνούμε στον κόσμο το Πρόγραμμά μας».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνέχεια στο θέμα της Δημόσιας Υγείας, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη, με την κα Πέρκα να τονίζει τα εξής: «Αυτές τις μέρες ζούμε την απόδειξη της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ταυτόχρονα έχουμε υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ να μιλάει για διαλογή ασθενών. Δε θα ήθελα να μείνω όμως στη δήλωση, αλλά να μιλήσω γενικότερα για την πολιτική της ΝΔ σε ό,τι αφορά την υγεία.

Βγήκε ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τα θλιβερά περιστατικά και δήλωσε ότι θα αναλάβει εκείνος προσωπικά τη δημόσια υγεία. Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος σε κανέναν προϋπολογισμό τα 4 τελευταία χρόνια δεν προέβλεψε παραπάνω κονδύλια, το αντίθετο, τα είχε μειώσει, στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν προβλέπονται κονδύλια που θα κατευθυνθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ πρόσφατα είχαμε και την ψήφιση νομοσχεδίου που οδηγεί κατευθείαν στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του. Του ΕΣΥ, που όλοι είδαμε πόσο ‘έβαλε πλάτη’ κατά την περίοδο της πανδημίας, ενώ ο ιδιωτικός τομέας ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Αυτές είναι οι πολιτικές και οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία, αλλά και των στελεχών της ΝΔ, όπου ακούμε συχνά ιδεοληπτικές δηλώσεις του τύπου «να αγοράζει το δημόσιο σύστημα υγείας υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα», όπως δήλωσε πριν και ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είπε αυτό ακριβώς που πιστεύει. Να πλουτίζει ο ιδιωτικός τομέας υγείας λοιπόν, εκεί να κατευθύνονται τα λεφτά και το ΕΣΥ να καταρρέει, αυτό πρεσβεύει η ΝΔ. Κάτι που έχουμε δει να γίνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, είναι η νεοφιλελεύθερη εμμονή, να ιδιωτικοποιηθεί οτιδήποτε δημόσιο και να μένει η κοινωνία απροστάτευτη.

Το ίδιο έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους τομείς, χαρακτηριστικό παράδειγμα το νερό, που η ΝΔ προσπάθησε να το ιδιωτικοποιήσει, με τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής, η οποία είναι γνωστό ότι ρυθμίζει μόνο αγορές και όχι δημόσια αγαθά. Κάθε φορά λοιπόν που η ΝΔ προσπαθεί να εφαρμόσει τη νεοφιλελεύθερή της ‘εμμονή’ για ιδιωτικοποίηση στα πάντα και ο κόσμος αντιδρά, βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και λέει «θα το αναλάβω εγώ προσωπικά». Ίσα ίσα όμως, εδώ και 4 χρόνια έχει κινηθεί εντελώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτή την κουβέντα πρέπει να την κάνουμε και να πούμε στον ελληνικό λαό να τα προσέξει αυτά και να τα ξανασκεφτεί, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/E0V8_ZBUxLw