Η Πέτη Πέρκα στο OPEN: Επικίνδυνη και διχαστική η στάση της ΝΔ με πρακτικές στοχοποίησης της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας

Κατά την έναρξη της παρουσίας της, η εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε σχετικά με τις ακραίες εθνικιστικές συμμαχίες και την κοινή κάθοδο τους στις επερχόμενες εκλογές: «Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπήρχε ‘άνοιγμα ή φλέρτ’ στους ψηφοφόρους τους. Τους ψηφοφόρους δεν τους κουβαλά κανένα κόμμα. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους τι σημαίνει ΧΑ, Κασιδιάρης…ότι πρόκειται για μια καταδικασμένη εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση και δεν πρόκειται για κάτι αντι-συστημικό. Κάποιοι ψηφοφόροι μέσα σε όλη αυτή την παραπληροφόρηση νομίζουν ότι ψηφίζουν αντι-συστημικά».

«Θέλω να σημειώσω ως κριτική προς τη ΝΔ ότι για πολύ καιρό μέσα από τις φυλακές ο κ. Κασιδιάρης έκανε κανονικό προεκλογικό αγώνα. Η Κυβέρνηση μόλις πριν τις εκλογές έφερε τροπολογία επί τροπολογιών ανεβάζοντας όλη αυτή την ιστορία στον δημόσιο λόγο», σχολίασε δηκτικά.

Στη συνέχεια, παρατήρησε σχετικά με τα βίντεο Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή: «Εάν κάθε φορά για μία αστοχία της κυβέρνησης βρίσκουμε έναν δημόσιο υπάλληλο να μας φταίει και δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, τότε δεν το συζητάμε σωστά το θέμα όπως καταλαβαίνετε. Ξέρετε το βίντεο στο YouTube ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και δεν παρενέβη. Αν έφταιγαν υπάλληλοι ας τους ελέγχανε, αλλά η πολιτική ευθύνη και κριτική αφορά στη κυβέρνηση».

«Αυτό που γίνεται για πρώτη φορά σχετικά με την Θράκη, είναι ότι βγαίνει ανακοίνωση από κόμμα και αναφέρει ότι μειονοτικός Βουλευτής εξελέγη λόγω του Προξενείου, γιατί είχαμε Βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί και διχάζει την τοπική κοινωνία και διχάζει τον λαό. Εν τέλει εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου», παρατήρησε.

Έπειτα, ανέφερε σχετικά παραδείγματα: «Ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, εκλεγμένος με τη ΝΔ κ. Μέτιος, παρέθεσε Ιφτάρ στον Τούρκο Πρόξενο λίγο πριν τις εκλογές. Η μειονοτική υποψήφια με τη ΝΔ στη Ροδόπη κα Σεβήλ Πεχλιβάν βγήκε φωτογραφία με τον ψευδομουφτή και τον Πρόξενο. Έγινε καμία καταγγελία από κανένα κόμμα για αυτά; Για τουρκική μειονότητα ο κ. Φερχάτ Οζγκιούρ δεν έχει αναφερθεί ποτέ. Το Πρόγραμμά μας είναι καθαρό και μιλάμε για μουσουλμανική μειονότητα. Ο κ. Ζειμπέκ δέχτηκε σοβαρή επίπληξη για την αναφορά του. Αυτά τα θέματα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και χρήζουν δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και παρεμβάσεων από όλο το δημοκρατικό φάσμα στη Θράκη. Αλλά πρέπει να πούμε όχι σε αυτόν τον διχασμό και αυτό το χάσμα που επιχειρείται να γίνει. Δεν πρέπει να παραβιαστεί η συνταγματική αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες. Ας αναλογιστεί η ΝΔ ότι με τις κινήσεις της δημιουργεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

«Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την επιρροή του Προξενείου, αυτό γίνεται με μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα. Όχι με πρακτικές στοχοποίησης και κατατρομοκράτησης της μειονότητας που αποτυπώνονται στην ανακοίνωση της ΝΔ»., σημείωσε καταλήγοντας.

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/X42oIP6Kq3g