Η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων και το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία”

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις και το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία”, την Τετάρτη 9 Μαΐου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΝΩΝ

ΚΑΣΜΕΤΗ-ΤΕΜΟΥΣΚΟΥ ΑΝΝΑ

ΜΠΑΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΝΙΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΑΝΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΕΡΒΙΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΡΑΠΑΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΔΑΪΚΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΜΗΤΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΡΟΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΣΙΓΚΟΥΛΗ-ΓΙΑΠΡΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΤΣΟΤΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΙΜΙΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΑΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΟΥΔΑΣ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΒΟΖΙΝΙΔΟΥ ΔΗΜ. ΧΑΡΟΥΛΑ

ΒΡΑΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΓΑΪΓΑΝΗ- ΤΙΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΓΙΟΥΡΣΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΑΝΝΥ)

ΔΑΜΟΥ-ΜΑΛΑΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΕΟ)

ΖΑΜΠΟΥΝΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΕΒΡΕΚΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΚΟΣΚΟΣΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΛΑΔΑ ΙΟΡ. ΝΙΚΟΛΕΤΑ

ΛΑΖΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ) ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΛΕΖΠΟΥΡΙΔΟΥ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΕΛΕΟΥΣΑ (ΛΟΥΣΗ)

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΠΑΡΛΑΠΑΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΑΜΟΥΤΣΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ)

ΤΣΟΛΟΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Φλώρινας Στέφανου Μπίρου:

Συνδημότισσες και συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και μας δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη να αγωνιστούμε με σθένος για έναν καλύτερο Δήμο Φλώρινας, για ένα καλύτερο αύριο.

Αισθανόμαστε χαρά και συγχρόνως την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε απέναντί σας για την υλοποίηση των υψηλών στόχων που έχουμε θέσει προκειμένου στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής να έχουμε ωθήσει τον Δήμο μας στην θέση που του αρμόζει, αναδεικνύοντάς τον, σε Δήμο πρότυπο.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, σε μια εποχή που θα πρέπει να χαράξουμε νέους δρόμους για τον Δήμο μας. Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει και εμείς δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι θεατές.

Πριν από λίγο καιρό ο συνδυασμός «Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία» συγκροτήθηκε με σκοπό να ενώσει την κοινωνία του Δήμου, να δημιουργήσει γέφυρες συνεργασίας, επικοινωνίας και αλληλεγγύης, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το όραμά μας για τον τόπο μας.

Ο Δήμος Φλώρινας χρειάζεται ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Με τη συνεργασία όλων, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, θα αγωνιστούμε για να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Με τη συνεργασία όλων μπορούμε:

  • Να ενώσουμε τους πολίτες.
  • Να κάνουμε την πόλη και τα χωριά μας πιο όμορφα.
  • Να δώσουμε χρώμα και φως σε κάθε γειτονιά.
  • Να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας.

Γνωρίζετε όλοι σας, ότι μετά τις περιφερειακές εκλογές του 2014, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, προσπαθήσαμε σε όλους τους τομείς της ΠΕ Φλώρινας να ανταποκριθούμε και δώσαμε όλη μας την ενέργεια και τη δύναμη για να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που αναλάβαμε. Και είμαστε περήφανοι για αυτό το έργο.

Η μετακίνησή μας στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί σημαντικό βήμα για να αλλάξουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης και κάθε τοπικής κοινότητας της Φλώρινας.

Πρώτιστο μέλημα μας θα είναι να ανταποκρινόμαστε στους δημότες με πνεύμα δικαίου, χωρίς διαχωρισμούς και κοινωνικές επαγγελματικές διακρίσεις. Άλλωστε αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η βαθειά δημοκρατική πεποίθηση, της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των πολιτών.

Συνδημότισσες συνδημότες

Το έτος 2019 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έτος ελπίδας, αλλαγών και ανατροπών. Για την παράταξη μας πιστεύουμε ότι θα είναι έτος νίκης και επιτυχιών.

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 θα αναδείξουν αυτούς που θα οδηγήσουν τον δήμο σε μια τετραετία νέας εποχής.

Ο δήμος καλείται να αναλάβει νέους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς ρόλους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις προκλήσεις της νέας εποχής, της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Προκλήσεις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές, δημογραφικές, κοινωνικές για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ολοκληρωμένη στρατηγική. Στρατηγική η οποία απαρτίζεται από ένα σύστημα δράσεων με στόχο τη βελτίωση και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Η νέα δημοτική αρχή καλείται να αναλάβει πρωτεύοντα και αποφασιστικό ρόλο για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Η ασφάλεια, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, τα αδέσποτα, η οδοποιία, τα πάρκα, οι πλατείες και οι χώροι στάθμευσης, άθλησης, οι παιδικοί σταθμοί, οι παιδικές χαρές και τα σχολεία είναι μερικές από τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η νέα δημοτική αρχή.

Φίλες και φίλοι

Είναι γεγονός ότι ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει στασιμότητα. Δεν έχουμε τη διάθεση να ασκήσουμε κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή, ούτε των προηγουμένων. Κάθε δημοτική αρχή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.

Αναγνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, την τηλεθέρμανση, τη βελτίωση και την ανάπλαση του κέντρου της πόλης της Φλώρινας, και του ιστορικού κέντρου του Σακουλέβα, το άνοιγμα του κολυμβητηρίου, την κατασκευή νέου παρκινγκ, τη βελτίωση της οδοποιίας όλων των τοπικών κοινοτήτων και της πόλης της Φλώρινας και θα αγωνιστούμε για την επίλυσή τους.

Η Φλώρινα πρέπει να αποκτήσει το κύρος που αρμόζει στην ιστορία της και στον πολιτισμό της και να δώσουμε χρώμα με ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά και σε κάθε τοπική κοινότητα.

Ο δήμος μας πρέπει να γίνει ισχυρός, ανταγωνιστικός με μια δημοτική αρχή που πιστεύει στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων, στην πρόοδο, στην ευημερία και διαθέτει όραμα, γνώση, σχέδιο και προπάντων μεράκι και πάθος για δουλειά και δημιουργία.

Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και την ανησυχία μας για την επικρατούσα κατάσταση, με πίστη στον εαυτό μας και τις δυνάμεις μας, οι συνεργάτες μου και εγώ, προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτού του συνδυασμού, αποφασισμένοι να δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να αλλάξουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε συνθήκες ευημερίας και προόδου στην όμορφη Φλώρινά μας.

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από έμπειρα και από νέα άφθαρτα, έντιμα άτομα που διακρίνονται για την ποιότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους και είναι καταξιωμένα και διακεκριμένα στον επαγγελματικό τους χώρο και στην κοινωνία.

Συνδυάζουμε δημιουργικά τη γνώση, την εμπειρία, τον ρεαλισμό, την υπομονή και τη σοφία των παλαιοτέρων και μεγαλυτέρων με την ορμή τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό, τον ενθουσιασμό και τον οραματισμό της νιότης.

Κοινός παρανομαστής η αγάπη μας για τη Φλώρινα και τους ανθρώπους της.

Πιστεύουμε πρώτα στον πολίτη, τον άνθρωπο και τις δυνατότητες του,

  • στην απόλυτη διαφάνεια παντού
  • στη χρηστή διοίκηση και διαχείριση του δημοσίου χρήματος
  • στον σεβασμό του δημόσιου διαλόγου
  • στη διαβούλευση
  • στις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις τις οποίες θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά

Θα αντιμετωπίσουμε όλους τους πολίτες με απόλυτο σεβασμό.

Θα στηρίξουμε τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Πιστεύουμε στη δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Θα στηρίξουμε τις δημόσιες και τις κοινωνικές δομές, όπως το κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, Βοήθεια στο σπίτι, τα ΚΗΦΗ, τα ΚΑΠΗ και τη διαδημοτική συνεργασία των δημόσιων δομών υγείας.

Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα που αποτελούν σταθερή βάση ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας, προσφοράς θέσεων εργασίας, προόδου και ευημερίας.

Σεβόμαστε το περιβάλλον και ενθαρρύνουμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ενισχύουμε και στηρίζουμε όλες τις μορφές τουρισμού, αναψυχής, συνεδριακού, θρησκευτικού, ως δυναμικό μοχλό ανάπτυξης και τρίτου πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας.

Προβάλουμε τον πολιτισμό μας που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την προσέλκυση του τουρισμού.

Φίλες και φίλοι

Μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια. Τον κάθε πολίτη αυτού του Δήμου. Σας μιλάμε από την πρώτη στιγμή με ειλικρίνεια και με αίσθημα ευθύνης και παρουσιάζουμε ρεαλιστικές προτάσεις για την ανάπτυξη της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων.

Θα ‘θελα εδώ να πω κάτι επιπρόσθετο για το οποίο ενημερώθηκα σήμερα και επειδή θα αναφερθώ στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε, μετά την ένταξη του φράγματος Τριανταφυλλιάς και τις εντάξεις:

  • Της στάγδην άρδευσης κτημάτων φασολοπαραγωγών του Δήμου Πρεσπών, ύψους 20,0 εκ.€.
  • Του αρδευτικού δικτύου κατάντη του φράγματος Παρορίου, ύψους 5,5 εκ. €.

Συνολικά έργα 70 ε. ευρώ από την Π.Ε. Φλώρινας για την περίοδο αυτή.

Στον πρωτογενή τομέα

  1. Δημιουργία πρότυπου αγροκτηνοτροφικού πάρκου σε απαλλοτριωμένες εκτάσεις, που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο δραστηριοτήτων με σκοπό την παραγωγή γενετικού υλικού, την εκπαίδευση κτηνοτροφών, την ανάπτυξη προτύπων που στην πλήρη εξέλιξή του δύναται να μετατραπεί σε μία σύγχρονη μεταποιητική μονάδα. Τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την επιστημονική έρευνα θα αξιοποιούνται σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή.
  2. Αξιοποίηση του προγράμματος “Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα” στα πλαίσια της συνεργασίας που ανακοινώθηκε μεταξύ των Υπουργείων: Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών, Ενημέρωσης και Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων και των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων με σκοπό την ψηφιακή γεωργία.

Θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της Σχολής Γεωπονίας, δημιουργώντας ένα ψηφιακό αγροτικό εργαστήριο και μία πλατφόρμα εκπαίδευσης, από τα οποία οι φοιτητές δίνοντας τα δεδομένα θα παίρνουν τις αναφορές με εργαλεία και θα τις μετατρέπουν σε δωρεάν συμβουλές για τον αγρότη.

Στα έργα υποδομής

  1. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη σύνδεση της πόλης της Φλώρινας διαμέσου ενός κάθετου άξονα με την Εγνατία Οδό.
  2. Καλύτερη αντιμετώπιση του παγετού κατά τους χειμερινούς μήνες εντός της οικιστικής ζώνης της Φλώρινας (αξιοποίηση της τηλεθέρμανσης με κατασκευή θερμαινόμενων πεζοδρομίων).
  3. Κατασκευή διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς και αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς νερού προς την πόλη της Φλώρινας και τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Περάσματος.
  4. Υδροδότηση όλων των τοπικών κοινοτήτων του πρώην Δήμου Κάτω Κλεινών.
  5. Διαχωρισμός του αγωγού μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Δροσοπηγής από την παροχή νερού του φράγματος της Τριανταφυλλιάς.
  6. Ολοκλήρωση βιολογικών καθαρισμών τοπικών κοινοτήτων με τη δημιουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην περιοχή της Νίκης.
  7. Περαιτέρω αξιοποίηση του αγωγού Τ.Α.Ρ φυσικού αερίου με τη δημιουργία δικτύων διανομής σε Τοπικές Κοινότητες.

Στην καθημερινότητα του πολίτη

  1. Ριζική ανάπλαση του κέντρου της πόλης με προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία. Εξωραϊσμός του Κέντρου και ανάπλαση όλων των χώρων πρασίνων δίνοντας χρώμα σε κάθε περιοχή και γειτονιά.
  2. Διερεύνηση δυνατότητας αναστήλωσης διατηρητέων κτιρίων στο κέντρο της πόλης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  3. Αναβάθμιση του περιαστικού δάσους με τη βελτίωση της προσβασιμότητας στους πολίτες (μονοπάτια, θέσεις στάσης, κιόσκια κ.α).

4. Αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με τη συστηματική και στοχευμένη στείρωση, καθώς επίσης και με τη δημιουργία κυνοκομείου σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.5. Διερεύνηση δημιουργίας δημόσιου χώρου πάρκινγκ εντός της πόλης της Φλώρινας.6. Ορθολογική διαχείριση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΦ.7. Μεταφορά του τελωνείου, που βρίσκεται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φλώρινας, στο στρατόπεδο Τάγαρη.8. Βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της πόλης της Φλώρινας και των τοπικών κοινοτήτων.Στο περιβάλλον και την Ενέργεια1. Ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και συνεργασία με τη ΔΕΗ για την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της απομάστευσης της τηλεθέρμανσης Φλώρινας.2. Αναμένεται η ένταξη της πρότασης από τη ΔΕΥΑΦ για την τηλεθέρμανση Μελίτης. Για το συγκεκριμένο έργο αγωνίστηκα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και χρηματοδοτήθηκε το σύνολο της ίδιας της συμμετοχής της ΔΕΥΑΦ με το ποσό των 721.000 ευρώ από τον Ειδικό Αναπτυξιακό Πόρο της Δ.Ε.Η. Από τη θέση του Δημάρχου θα αγωνιστώ για την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης της Μελίτης.3. Διερεύνηση της δημιουργίας ενεργειακών συνεταιρισμών μεταξύ φορέων. Απώτερος σκοπός θα είναι η βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Φλώρινας με περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.4. Δημιουργία φορέα διαχείρισης της Βιομάζας με τη διαχείριση των απομειναριών, τόσο των αγροτικών καλλιεργειών όσο των απομειναριών της ξύλευσης στο μέτρο του δυνατού.Στον τουρισμό και τον πολιτισμό1. Προώθηση της ανάπτυξης των εναλλακτικών-θεματικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών.2. Διαβαλκανική συνεργασία σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.3. Διασύνδεση σημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Φλώρινας για την προβολή τους.4. Ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων του δήμου Φλώρινας.5. Έκδοση επικαιροποιημένου τουριστικού οδηγού για την ανάδειξη των δυνατοτήτων – αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση αυτών – και την προώθηση της έντονης ποικιλομορφίας, που προσφέρει τόσο το ανθρωπογενές, όσο και το φυσικό περιβάλλον του Δήμου μας. Μέσω αυτού του εντύπου, ουσιαστικά, θα ικανοποιείται η ανάγκη που έχει ο επισκέπτης να γνωρίσει τον πολιτισμό, την παράδοση, τη γαστρονομία, τα ιδιαίτερα τοπικά μας προϊόντα, τους ορεινούς όγκους, τα φράγματα, τους ορεινούς οικισμούς αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει.6. Κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου της “Πάνω Μπουάτ” ώστε να μετατραπεί σε πρότυπο χώρο ψυχαγωγίας και αθλητισμού.7. Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία μόνιμου σκηνικού προς τιμήν του Θεόδωρου Αγγελόπουλου που τόσο αγάπησε τη Φλώρινα.Στην Παιδεία και τις κοινωνικές δομές1. Αξιοποίηση και λειτουργία του κολυμβητηρίου της Φλώρινας.2. Υποστήριξη και ενίσχυση των θεσμών κοινωνικής πρόνοιας. Δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου.3. Υποστήριξη και ενίσχυση του εθελοντισμού (συνεργασία με όλους τους φορείς).4. Συνεργασία και ενίσχυση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποίηση όλων των παραγωγικών του δυνατοτήτων με στόχο την άμεση εμπλοκή και παρουσία του στην καθημερινότητα της πόλης.5. Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμων και την καλύτερη θέρμανση των σχολείων. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη δημιουργία ενεργειακών συνεταιρισμών με φορείς της περιοχής.6. Δημιουργία δημόσιου βρεφικού σταθμού με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.7. Μέριμνα για την απασχόληση όσων δυσκολεύονται να συμπληρώσουν τα ένσημά τους και βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης.Στις μεταφορές1. Διερεύνηση λειτουργίας των άγονων γραμμών διασύνδεσης των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Φλώρινας. Για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος προσβλέπουμε στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που στοχεύουν στη χρήση μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.2. Μελέτη για σύνδεσης του Πανεπιστημίου με τον ζωολογικό κήπο (αστικό τραμ).

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω, δημιουργήσαμε μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων. Μια ομάδα ενεργών πολιτών, που επιθυμούν να εργαστούν για να αλλάξουν αυτόν τον τόπο προς το καλύτερο.

Ας ξεκινήσει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Το ψηφοδέλτιο της νίκης που θα αλλάξει την ιστορία του Δήμου Φλώρινας.

Ευχαριστούμε ολόψυχα, έναν – έναν και μία – μία προσωπικά, για τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.

Συνδημότισσες, συνδημότες

Εσείς είστε η κινητήριος δύναμη μας.

Μαζί σας θα πορευτούμε και μετά τις εκλογές.

Με τη δική σας συμμετοχή στις αποφάσεις, με τη δική σας στήριξη, θα υλοποιήσουμε τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Ελάτε μαζί μας, σε μια νέα αρχή, για τη ριζική ανανέωση του Δήμου μας. Ενός Δήμου που θα σέβεται τους ανθρώπους, θα σέβεται το περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας.

Ελάτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε και να δώσουμε ελπίδα, χωρίς τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Ελάτε μαζί μας για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου.