Η συνέντευξη του Γιάννη Βοσκόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του West Channel

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού West Channel και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βακρατσά παραχώρησε την Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019, ο Γιάννης Βοσκόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Βοσκόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Βακρατσά ανέφερε τα ακόλουθα σχετικά με την εγκάρδια υποδοχή του κόσμου κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στις Τοπικές Κοινότητες και στις πόλεις του Αμυνταίου και της Φλώρινας, αλλά και σχετικά με την πολεμική της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στην υποψηφιότητά του.

Γ. Βοσκόπουλος: «Η ανταπόκριση όλων των συμπολιτών μου στην υποψηφιότητά μου είναι πολύ θερμή και χιλιάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μου με αγκάλιασαν με αγάπη κι εκτίμηση, κάτι το οποίο είναι πολύ τιμητικό, συγκινητικό, αλλά και δεσμευτικό για μένα να αγωνιστώ ακόμα περισσότερο για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του».

Δ. Βακρατσάς: Αυτή η μάχη είναι προσωπική μάχη του Γιάννη Βοσκόπουλου σε αυτές τις εκλογές; Έχετε κερδίσει έως τώρα τρεις αναμετρήσεις με σκληρούς αντιπάλους και φοβερό πόλεμο. Τώρα δίνετε άλλη μια μάχη.

Γ. Βοσκόπουλος: Ο κ. Στρατάκης το 2006 ήταν ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος, όντως. Αλλά και σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση το 2014 η Νέα Δημοκρατία είχε χρήσει ως υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, εν ενεργεία Βουλευτή. Και παρόλα αυτά, οι συμπατριώτες μου με δικαίωσαν. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχω προσφέρει πολλά στους συμπολίτες μας, έχω προσπαθήσει να επιλύσω τα προβλήματά τους. Και πρέπει να σας  πω ότι ο κόσμος δε συγχωρεί το άδικο. Όπως ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αδικήθηκα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μου είχε υποσχεθεί τρεις φορές ότι θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής και με είχε αποτρέψει να κατέβω και ως υποψήφιος Δήμαρχος. Με είχε προτρέψει, μάλιστα, να αφήσω και ελεύθερους τους Δημοτικούς Συμβούλους μου να κάνουν ότι θέλουν. Αυτή την αδικία ο κόσμος δεν τη συγχωρεί, δεν ανέχεται την αδικία και το ψέμα, δε δικαιώνει τους αχάριστους».

Δ. Βακρατσάς: Πως απαντάτε σε όλα όσα έχουν γίνει την τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα στην κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε στο πρόσωπό σας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ν.Δ. στο Αμύνταιο;

Γ. Βοσκόπουλος: Δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος, άσχετα με το τι λένε οι αντίπαλοί μου. Απεναντίας, είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και την έδρα. Όσοι λένε ότι είμαι απογοητευμένος ή ότι δεν έχω δίκαιο σε αυτά που κάνω, μου φαίνονται πολύ ανήσυχοι και προβληματισμένοι. Γιατί ήρθε η κ. Σπυράκη; Για να με βρίσει; Πότε μας είπε αλήθειες η κυρία Σπυράκη; Όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ; Όταν ήταν η Μαρία της ΠΑΣΠ και το παιδί του Τσοχατζόπουλου;

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Βελόπουλος δε θα πάρει έδρα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Διότι η έδρα, η οποία υπάρχει στα υπόλοιπα, μπορεί να πάει οπουδήποτε. Μια έδρα στα υπόλοιπα έχει η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη. Όπως είπε, ότι οι δύο έδρες μπορεί να πάνε στη Ν.Δ.. Μπορεί η ΝΔ να πάρε δύο έδρες και κανένα άλλο κόμμα τη μια;

Όλοι αυτοί, κ. Βακρατσά, είναι πολιτικοί ψεύτες. Προσπαθούν με ψέματα να πείσουν τον κόσμο για κάτι αναληθές.

Δ. Βακρατσάς: Πολλοί αναφέρουν ότι όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεστε τώρα, τα λέτε λόγω πικρίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πώς τους απαντάτε;

Γ. Βοσκόπουλος:  Δεν υπάρχει πικρία, παρά μόνο η διαπίστωση πως κάποιοι είναι πολιτικοί ψεύτες. Πώς να πιστέψω σήμερα σε έναν Κυριάκο Μητσοτάκη και σε αυτά τα οποία λέει, όταν σε ένα στέλεχός του είπε ψέματα; Μπορώ να πιστέψω πως αυτά τα οποία εξαγγέλλει θα τα υλοποιήσει; Πλέον, έχω πειστεί ότι αν έρθει στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απολύσει όσους δημοσίους υπαλλήλους μπορεί να απολύσει, θα παγώσει την πρόσληψη όλων των επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ, με την προκήρυξη 3Κ/2018. Άρα, δε με πείθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εάν μου είχε υποσχεθεί ένα οποιοδήποτε στέλεχος ότι θα είμαι στη λίστα, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Επίσης, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σας ξαναλέω ότι μου υποσχέθηκε ο ίδιος τρεις φορές ότι θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής, με είχε πάρει προσωπικά τηλέφωνο και μου είχε πει ότι δεν μπορώ για τον οποιοδήποτε λόγο να είμαι υποψήφιος Βουλευτής, σας διαβεβαιώνω ότι δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, γιατί θα είχε φερθεί σαν κύριος.

Η κ. Σπυράκη ήρθε να μας κατηγορήσει ότι έχουμε δικαστικές εκκρεμότητες. Ποια εκκρεμότητα; Γιατί δεν αναφέρθηκε σε κάποια; Στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν ότι έχουν υποψηφίους με σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες και μάλιστα κάποιοι υποψήφιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι με εγγύηση;

Και σας ρωτώ. Αν είχα όντως δικαστικές εκκρεμότητες θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος με οποιοδήποτε κόμμα; Όχι. Δε θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος με κανένα κόμμα. Πρέπει να σας πω ότι όταν κάποιος καταθέτει αίτηση υποψήφιου Βουλευτή, αυτή κατατίθεται στο Πρωτοδικείο, το οποίο ελέγχει όλα τα στοιχεία, ελέγχει το ποινικό μητρώο, αλλά και τα μελλοντικά στοιχεία τα οποία μπορούν να προκύψουν. Αφού ελεγχθούν τα στοιχεία αυτά, αποστέλλονται στον Άρειο Πάγο για να γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων. Πώς μπορώ να είμαι υποψήφιος με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» και όχι με τη Νέα Δημοκρατία;

Όλα αυτά είναι ψεύδη για να σπιλώσουν το όνομά μου. Γιατί ξέρουν ότι ο κόσμος με αγαπάει, ο κόσμος θέλει τον Γιάννη τον Βοσκόπουλο, που έχει αδικηθεί και το άδικο δεν το συγχωρεί, όπως δε συγχωρεί τους ψεύτες και του αχάριστους.

Άλλωστε, ποια είναι η κ. Σπυράκη που τη μυθοποιήσαμε; Είναι το νούμερο 540. Στην ευρωβουλή και οι 749 Ευρωβουλευτές αξιολογούνται και η κ. Σπυράκη αξιολογήθηκε και βρίσκεται στην 540 θέση! Αυτό έχει κάνει η κ. Σπυράκη. Και τι έχει κάνει για την πατρίδα μας; Θυμάστε όταν διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Κασαπίδης, ο οποίος υποστήριξε την ονομασία της φέτας; Γιατί δεν ήθελε να ονομάζεται φέτα το τυρί του Καναδά και για την εισαγωγή της μεταλλαγμένης σόγια στην Ελλάδα. Τότε, η κ. Σπυράκη ψήφισε θετικά σε όλα αυτά και ήρθε τώρα να μας κάνει κουμάντο στην πόλη μας και στο χωριό μας.

Έπρεπε η κ. Σπυράκη να αναφερθεί συγκεκριμένα και να πει το «έγκλημά» μου. Ξεχνάει φαίνεται ότι είχαμε υποψηφίους στη Ν.Δ. που ήταν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Δ. Βακρατσάς: Οι αντίπαλοι σας λένε ότι και ως Νομάρχης και ως Δήμαρχος δεν κάνατε κανένα έργο. Γιατί το λένε αυτό και αν ισχύει, από το 2007 έως και το 2019, πως εκλεχτήκατε τρεις φορές; Αυτό μου κάνει εντύπωση.

Γ. Βοσκόπουλος: Εάν δεν είχα κάνει κανένα έργο, εάν δεν είχα βοηθήσει τους συμπολίτες μου, εάν δεν είχα συνεργαστεί με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τότε ο κόσμος δε θα με είχε ψηφίσει. Αγαπώ τους συμπατριώτες μου, εργάζομαι σκληρά για αυτούς και αυτό φαίνεται από την ανταπόδοσή του στις κάλπες.

Δ. Βακρατσάς: Ποιο μήνυμα στέλνετε στους πολίτες της Φλώρινας που θα πάνε την Κυριακή 07 Ιουλίου να σας ψηφίσουν; Έχετε κάνει τις περιοδείες σας και τις επαφές σας σε όλο τον Νομό. Τι ζητάει ο Γιάννης Βοσκόπουλος για την Κυριακή 07 Ιουλίου;

Γ. Βοσκόπουλος: Οι συμπολίτες μας, πρώτον, δε θα πρέπει να ψηφίσουν αυτούς που είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Διότι, όπως έχω ξαναπεί, δεν είμαι υποψήφιος με τη Ν.Δ. γιατί ήμουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μας ενδιαφέρει πρώτα η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας.

Δεύτερον,  δεν πρέπει να ακούνε τους ψεύτες οι οποίοι με διάφορους τρόπους προσπαθούν να τους πείσουν ότι έχω νομικά ζητήματα ή άλλα προβλήματα. Θα πρέπει να ακούν όλες τις πλευρές και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους. Δε σας κρύβω, ότι βρίσκομαι σήμερα στον σταθμό σας και για να αντικρούσω τα ψέματα της κ. Σπυράκη και του κ. Αντωνιάδη, ο οποίος είναι αχάριστος και εκεί που είναι σήμερα το οφείλει σε εμένα. Ο λαός της Φλώρινας ξέρει ποιος τον είχε αντινομάρχη τέσσερα χρόνια, ξέρει ποιος τον έκανε αντιπεριφερειάρχη, ξέρει ποιος τον έβαλε στη βουλευτική λίστα, ξέρει και ποιος τον έβγαλε Βουλευτή.

Θέλω, λοιπόν, οι συμπολίτες μου να με στηρίξουν για την ειλικρίνειά μου, για την αγάπη μου προς τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, για τη δυναμικότητά μου και το ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα στο πλευρό τους και στα προβλήματά τους, από οποιαδήποτε θέση και θα τους στηρίζω με όλη τη δύναμή μου.

Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τους ψηφοφόρους μου για τη

στήριξή τους μέχρι σήμερα, που με ανέδειξαν μια φορά Νομάρχη και δυο φορές Δήμαρχο, και τους παρακαλώ να με στηρίξουν και αυτή τη φορά, στο κόμμα του κ. Βελόπουλου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», δεσμευόμενος ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.