Η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Η Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, τιμά αγωνιστικά τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που δίνουν καθημερινά μεγάλη μάχη σε αντίξοες συνθήκες και συμβάλλουν στην προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού.

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, που αναγκάζεται να βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την υγεία του, είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τις εργασιακές συνθήκες, περιορίζει τα κοινωνικά δικαιώματα και ανάγκες, επιμηκύνει τον εργάσιμο βίο, μειώνει δραστικά το εισόδημα των νοσηλευτριών και νοσηλευτών.

Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων, η καθημερινότητα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συνεχίζει να περιλαμβάνει εργασιακή ανασφάλεια, χαμηλούς μισθούς, συνεχόμενες βάρδιες και εργασιακό «burnout», δεκάδες οφειλόμενα ρεπό και χρωστούμενες άδειες, τρομοκρατία από διευθύνσεις και διοικήσεις, καμία διευκόλυνση και προστασία στις χιλιάδες μητέρες νοσηλεύτριες.

Είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζει τις σύγχρονες ανάγκες για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού και τα εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και ανάγκες των νοσηλευτών, προκειμένου να στηριχτεί η ανάπτυξη που έχει ως κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του νοσηλευτικού κλάδου και όλων των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, εργασία με αναλογίες νοσηλευτή-ασθενή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, προστασία της μητρότητας και του παιδιού.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ζει ο λαός περισσότερο και καλύτερα. Αρκεί οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, συνολικά ο λαός που παράγει τον πλούτο, με την καθημερινή πάλη για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα να στοχεύσει σε βαθύτερες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές για μια ανάπτυξη που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Για ένα αποκλειστικά κρατικό, σύγχρονο Σύστημα Υγείας, καθολικό και δωρεάν σε όλους.

Αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική και για τους νοσηλευτές δυναμώνει σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, γιατί “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, στο δρόμο της ανατροπής.

Φλώρινα, 12/05/2022