θετική η γνωμοδότηση του ΣτΕ για το ρυμοτομικό

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος:

«Η θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ για το ρυμοτομικό ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα»

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας η απόφαση του Ε’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για θετική γνωμοδότηση επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος περί της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος δήλωσε τα εξής σχετικά με το θέμα:
«Η θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ρυμοτομικό ανοίγει επιτέλους τον δρόμο για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα.

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα ήταν ότι δεν μπορούσε να εκτελέσει έργα εδώ και μια 12ετία τουλάχιστον λόγω της μη έγκρισης του ρυμοτομικού. Η κατάσταση αυτή εμπόδιζε τόσο την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών στο Πανεπιστήμιο όσο και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων οι οποίες είναι απαραίτητο να γίνουν.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, μετά από πολλές παρεμβάσεις των τοπικών φορέων και του Περιφερειάρχη, να μπορέσουμε επιτέλους να ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία. Μετά τη θετική γνωμοδότηση από το ΣτΕ, το θέμα του ρυμοτομικού προχωράει πλέον κανονικά στην εξέλιξή του. Πάει τώρα στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και από εκεί και πέρα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος το υπογράφει και δίνεται επιτέλους λύση στο ζήτημα αυτό που είχε ταλαιπωρήσει την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας αλλά και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας επί πολλά έτη.

Ως προς την ένταξη των απαιτούμενων έργων, έχει βγει ειδική πρόσκληση από την Περιφέρειά μας ύψους 15 εκ. ευρώ, με τα οποία πρόκειται να κατασκευαστεί νέο κτίριο για τη Σχολή Καλών Τεχνών στον χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Πιστεύω ότι με αυτήν την εξέλιξη δικαιώνεται η επιμονή της Περιφέρειας και από εδώ και πέρα εναπόκειται στις τεχνικές υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τις μελέτες έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων που έχουμε ανακοινώσει. Αυτή η σημαντική εξέλιξη, που είναι μια συνέχεια των έργων που προγραμματίζει η Περιφέρεια στη Φλώρινα, δείχνει το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη, με γνώμονα την αποκέντρωση και γενικότερα την ορθή λειτουργία των δομών στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

Με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει ως Π.Ε. Φλώρινας, θα μπορέσουμε να εντάξουμε και άλλα σημαντικά έργα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και του τόπου μας, στα πλαίσια πάντα της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων που έχει την δυνατότητα η Περιφέρεια να διαθέσει.»