Θ. Καρυπίδης: Προτεραιότητά μας η αξιοπρεπής διαβίωση των πολιτών μας και η κοινωνική συνοχή

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: Προτεραιότητά μας η αξιοπρεπής διαβίωση των πολιτών μας και η κοινωνική συνοχή

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης για την εκδήλωση κοπής της πίτας και την τέλεση αγιασμού του κτιρίου όπου στεγάζεται  το κέντρο.

Το ΚΕΚ ΑΜΕΑ στην Πτολεμαΐδα φιλοξενείται στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Χριστοφόρου, σε έναν χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα να παρέχει αγάπη και φροντίδα σε ανθρώπους που το έχουν  ανάγκη.  Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεχή προσπάθεια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας και τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας στο θέμα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου στέγασης του εργαστηρίου,  αντιμετώπισε τα προβλήματα βιωσιμότητας του κέντρου, διάφορα θέματα που αφορούσαν το προσωπικό που εργάζεται εκεί και τις ανάγκες σωστής φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρία.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης «Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία», οι οποίες και  θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου , ενώ σύντομα η περιοχή θα αποκτήσει και  κέντρο για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, ειδικά όσων  δεν έχουν οικογένεια και χρειάζονται τον κατάλληλο χώρο για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΕΚ ΑΜΕΑ Π. Στεργιούλη, το προσωπικό του κέντρου και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος για αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους και τόνισε ότι « όλοι εμείς πρέπει να είμαστε μία κοινωνία με συνοχή, με ευθύνη στα πράγματα και αξιοπρέπεια για όλους μας», διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει τη λειτουργία του κέντρου και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, που χρειάζονται ειδική φροντίδα, αγάπη και στήριξη.