Και ο Νομός Φλώρινας στις επιλέξιμες περιοχές για την ενίσχυση de minimis των αγροτών

Βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας: Και ο Νομός Φλώρινας στις επιλέξιμες περιοχές για την ενίσχυση de minimis των αγροτών

Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας. Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει στην καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

Ο κ. Βουλευτής ανέφερε στην τοποθέτησή του την αναγκαιότητα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών του νομού Φλώρινας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου – Φιλώτα και αρκετοί από αυτούς είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται σημαντικά τον περασμένο Ιούνιο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Μετά από σχετική διαβούλευση και εκτιμώντας τις ανάγκες όλων των περιοχών της χώρας, όπου υπάρχει παραγωγή ροδάκινων, αποφασίστηκε ότι επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Φλώρινας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, και Τρικάλων. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους. Συνεπώς και ο νομός Φλώρινας είναι στις επιλέξιμες περιοχές, γεγονός απολύτως θετικό για τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής μας.