Κατάθεση ερώτησης του Δημοτικού Συμβούλου Μπαρδάκα Π. Χρήστου στον Δήμαρχο Φλώρινας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία»

ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου

 

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη

 

  • Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

            η παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων του Δήμου Φλώρινας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοΪού επιδρά καταλυτικά στην διαμόρφωση ενός ολοένα και πιο ασφυκτικού οικονομικού περιβάλλοντος. Συνυπολογίζοντας την περιστολή της οικονομικής δραστηριότητας των τελευταίων ετών, αποτέλεσμα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, της κατάργησης ή αποψίλωσης δομών και υπηρεσιών και εσχάτως της κυβερνητικής απόφασης για άμεση απένταξη του λιγνίτη από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, το μέλλον των επιχειρήσεων αλλά και του εργατικού δυναμικού του τόπου μας προβλέπεται δυσοίωνο.

            Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Σχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (MasterPlan) για τις λιγνιτικές περιοχές καθώς και τα  χρηματοδοτικά εργαλεία του Μηχανισμού για τη Δίκαιη Μετάβαση δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική αιμορραγία, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσης απόδοσης και προσωρινού χαρακτήρα.

          Οφείλουμε ως πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

αν  προτίθεστε να συγκαλέσετε άμεσα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας με θέμα συζήτησης την hic et nunc διαμόρφωση αφενός ενός πλαισίου δράσεων του Δήμου Φλώρινας, αφετέρου μιας δέσμης προτάσεων προς τους φορείς της κεντρικής διοίκησης, για την άμεση στήριξη όλων των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται και αντιμετωπίζουν το φάσμα της οικονομικής καταστροφής.

Με εκτίμηση,

ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φλώρινας