Κι όμως ο Δήμαρχος Φλώρινας πανηγυρίζει για την απώλεια της τηλεθέρμανσης, ενός έργου αξίας 70.000.000 ευρώ – Οφειλόμενη απάντηση στις δηλώσεις του κ. Γιαννάκη

Δημοτική Παράταξη “Ενότητα-Συνεργασία”

Κάθε όριο προπαγανδιστικής εξαπάτησης των κατοίκων του Δήμου Φλώρινας ξεπερνά με τις δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος. Η προσπάθεια του να βαφτίσει το ψάρι, κρέας, μένει αξιοθρήνητη και πέφτει στο κενό.

Πανηγυρίζει, γιατί ενταφίασε την τηλεθέρμανση των 70.000.000 ευρώ με αντάλλαγμα ένα έργο 15.000.000 ευρώ.

Πανηγυρίζει, γιατί δεν παρουσίασε ποτέ στους δημότες τη σχέση κόστους-οφέλους τηλεθέρμανσης-φυσικού αερίου, όπως είχε παροτρύνει ο κ. Χατζηδάκης για να συγκρίνουν και να επιλέξουν οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτό που επιθυμούν.

Πανηγυρίζει, γιατί θα χρεώσεις με χιλιάδες Ευρώ κάθε οικογένεια που θα θελήσει να ενταχθεί στο δίκτυο του φυσικού αερίου, όταν οι εναλλάκτες της τηλεθέρμανσης είναι δωρεάν για ΟΛΟΥΣ.

Πανηγυρίζει, γιατί εξαιτίας του υψηλού κόστους θα μείνουν από έξω εκατοντάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος.

Πανηγυρίζει, γιατί χάνει την τεράστια ευκαιρία να δημιουργήσει με την τηλεθέρμανση μια πανίσχυρη οικονομικά δημοτική επιχείρηση που θα γεννά θέσεις εργασίας και θα μπορεί με το οικονομικό της μέγεθος να πραγματοποιεί διαρκώς επενδύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Πανηγυρίζει, γιατί χάνει και πετάει στον κάλαθο μερικά εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν από τα ταμεία του Δήμου για να καλύψουν τη συμμετοχή μας στο έργο της τηλεθέρμανσης.

Πανηγυρίζει, γιατί αφήνει ημιτελές το μεγαλύτερο έργο που έτρεχε στη Δυτική Μακεδονία και έφτασε μέχρι την είσοδο της πόλης, ενώ ήδη είχαν δαπανηθεί 17.000.000 ευρώ, συν 6.000.000 ευρώ για τα υλικά για τα οπο’ια θα αποζημιωθεί η ανάδοχος εταιρεία.

Πανηγυρίζει, γιατί όπως ο ίδιος δηλώνει, το φυσικό αέριο είναι το πρώτο μεγάλο έργο της μεταλιγνιτικής περιόδου αλλά το ίδιο έργο πραγματοποιείται και στην Καστοριά, στα Γρεβενά, στο Άργος Ορεστικό και σε άλλες πόλεις χωρίς αυτές να ανήκουν στις λιγνιτικές περιοχές, χωρίς να βιώνουν τις ολέθριες συνέπειες της απολιγνιτοποίησης και χωρίς να δικαιούνται άμεσα πόρους από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. Μας δουλεύει;

Πανηγυρίζει, γιατί αθέτησε εν μία νυκτί τη δέσμευση του ότι η τηλεθέρμανση είναι αδιαπραγμάτευτη.

Πανηγυρίζει, γιατί ξέκανε εν ψυχρώ την τηλεθέρμανση της Μελίτης  και μιλάει τώρα αόριστα για χωριά του Δήμου, που θα ενταχθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πουθενά, όχι σε μελέτες αλλά ούτε στις πρόχειρες σημειώσεις του δημαρχιακού του γραφείου.

Πανηγυρίζει, γιατί ακόμα δεν παρουσίασε την πρόταση του Δήμου για το master plan της μεταλιγνιτικής περιόδου, όπως έπραξαν οι υπόλοιποι ενεργειακοί Δήμοι. Απόδειξη είναι ότι επιχειρεί να βάλει στο λογαριασμό το φυσικό αέριο που δεν έχει σχέση ως έργο με τα αντισταθμιστικά οφέλη της μεταλιγνιτικής.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον λοιπόν;

Η θέση της δικής μας παράταξης, της παράταξης Ενότητα-Συνεργασία είναι σταθερή και αταλάντευτη. ΝΑΙ στην τηλεθέρμανση, ΝΑΙ και στο φυσικό αέριο και κάπου εδώ κολλάει η μεταλιγνιτική περίοδος. Φυσικό αέριο, μαζί όμως με την τηλεθέρμανση, ως αντιστάθμισμα του αρμαγεδώνα του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ και των ορυχείων, με το όποιο κόστος για τα κρατικά ταμεία.

Εμείς δεν θα γίνουμε «ντίλερς» ούτε της τηλεθέρμανσης, ούτε του φυσικού αερίου. Τη θέση μας υπαγορεύει μονάχα το συμφέρον και οι ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου