Κοινοβουλευτική ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για την στήριξη των επιχειρήσεων της ΠΔΜ

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών με θέμα : «Αύξηση του προϋπολογισμού δράσης για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας».
Στην ερώτηση, αναδεικνύεται το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την υλοποίηση της δράσης : «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία».
Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι το ύψος της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 5,96 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτει ένα ελάχιστο μέρος της ζήτησης από τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατέθεσαν υποβολές για έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 65 εκατομμυρίων.
Επίσης, καταγράφεται το ζήτημα με τις αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής στην δράση, που ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτρεπτικές για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας
Παράλληλα, γίνεται μνεία του γεγονότος ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στήριξη της οικονομίας της περιοχής, καθώς η υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά και οι συνέπειες της βίαιης απολιγνιτοποίησης, έχουν πλήξει δυσανάλογα την Περιφέρεια, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.
Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό:
1. Θα αυξήσει την χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν όλες οι υποβολές μετά την εξέταση των δικαιολογητικών;
2. Ποιες άλλες δράσεις προβλέπονται για την Δυτική Μακεδονία;

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
https://bit.ly/3trP8NZ

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα
Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου